AYASOFYA 86 YIL SONRA VERİLEN KARAR DOĞRU OLANDIR VE ŞİİR’İM
AYASOFYA 86 YIL SONRA VERİLEN KARAR DOĞRU OLANDIR VE ŞİİR’İM

KORONAVİRÜST GELDİ FIRSATÇILARA İŞ ÇIKTI VE ŞİİR’İM

KORONAVİRÜST GELDİ FIRSATÇILARA İŞ ÇIKTI VE ŞİİR’İM

2009 Yılından beri dünyada her yıl bir şeyler anlık çıkıyor. Bu yılda Koronavirüsü ve ülkemizde erken davranarak bilimsel verilerin ışığında her türlü mücadele yapmaya çalışıyorlar ve doğru olan yürütülüyor. Ancak bu lanet virüsün ortaya çıktığının duyulduğu ilk günden bu yana bir Panik içinde virüsten daha hızlı yayılarak virüsün önüne geçti. “Tehlikeli bir durum” Toplumsal panik sonucu nereye varır tahmin bile yapamadan endişeler oluşuyor. Ülkemizin İlgili Bakanlık koronavirüs salgınına karşı yetkililerin ellerinden geldiğince yürüttüğü mücadele ve soğukkanlı tutumlarını takdir etmek gerek. Ancak İlgili Bakan! Türkiye’de ilk koronavirüs vakıasının açıklamasının ardından meydana gelen paniği tedirginlikle başlaması. Başta ülkenin kalabalık şehirlerinde olmak üzere marketler adeta talan edildi, raflar boşaltıldı. Bu arada fırsatçılara’ da gün doğdu! Vatandaş kolonya almak için mağazalarda yoğunluk oluşturdu. Bursa / Gemlik’te dahi temizlik ürünleri ve kolonya benzeri birçok ürünler marketlerde yok ve ayni zamanda Fiyatlar iki üç katına çıktı ve stokçulukla gelecek için Fiyatlar üç kat yükselmesi olacak. Makarna, un, şeker, pirinç, yağ, tuvalet kâğıdı, temizlik maddeleri stoklayanlar. Stok yapılan maddelerin çoğunun evde bir süre sonra böceklenebileceğini ve israf olacağını bilmeyen var mı? Allah muhafaza savaş çıksa herhalde bu kadar panik olmazdık. Hâlbuki yetkililer bu durma açıklama yapıyor; Neden bu stokçuluk yapılıyor. Amaç böyle günleri fırsat bilen hak hukuk, insaftan anlamayan tek istekleri para vurgun yapanlara kazançlarına kazanç katmak olur.

Biz koronavirüs tehdidiyle marketlere hücum eden AB deliyi benzer ülke insanlarını ayıplarken, bizim milletimizin aynı davranışı göstermesini ben kabullenemiyorum. Bizim ülkemizin insanı asildir ve ihtiyaçtan fazlasını da almaz. Bunların çoğu israf olacak, belki de çöpe atılacak. Bu aşırı taleple yaptığımız iş birebir stokçunun, vurguncunun ekmeğine yağ sürmektir. Biz rafları boşaltınca, stokçu elindeki malları daha pahalıya piyasaya sürecek. Aslında bu suçtur. Tüketici, tüketmemekten gelen gücünü kullanmalı ve bu gibi davranışlardan vazgeçip, devleti yöneten iktidar ve tüm kurumları acilen önlem alarak bu fırsatçılara en ağır ceza uygulamaları yapmalıdır.

Bu vakalar dünyayı yöneten Firavun Krallarının askeri savaşlar yerine virüste savaşları başlatarak olmasın, kral cam fanustan bakarak çeşitli ülkelerdeki uzantılı para babaları bu gibi kargaşalarla para kazan ve dizayn et olmasın. Dünyada 2009 yılından itibaren çeşitli isimler altında birden duyularak ölümcül vak’alarla gelişiyor buda acaba küresel kralların yenidünya düzenini bu şekilde’ mi dizayn edilmek isteniyor?  Şöyle geçmişi bir hatırlayın; Kuş gribi, Tavuk gribi, Domuz gribi,  Kırım Kongo kanamalı ateşi ve şimdi koranovirüs ve gelecekte daha neler olacak düşünüldüğünde ABD de kurulan dış işleri ve pentagona bağlı dünyada hastalıklarla mücadele diye bir kuruluş ismi ( QDDR ) Ve ilişkili Holistik çalışmalar karşıya yayma anlamlı çok manidar olup internetten bakıldığında karmaşık bir yapı acaba diye düşündürüyor. Bu gibi iddialar, Rusya ve Cinde’ de bahsi geçiyor; dünya nereye gidiyor ve dünya insanının çoğunluğu dar gelirli insanlar azınlığa kurban’ mi edilmek isteniyor. Krallar ve uşaklar böylemi istiyor.( QDDR.Açılımı Quedrennial Dıplomacy and Development Reviw)( Türk’ce Dörtlü Dağılım ve Gelişim İncelemesi) Bu kuruluş hakkında bir çok iddiaları olan araştırmacı yazar rahmetli Aytunç ALTINDAN, Konuşmalarında söylemişti ve şu anki dünyada olanlara bakınca acaba diyerek düşünüyorsun. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu yetkililerinin tüm uyarılarına kulak verip gereken uyarılara uyarak sakin olmamız gerek. Panik ile geliştirdiğimiz ilkel insan davranışları bizi tamamen akıldan uzaklaştırır ve bugün soğukkanlı olup devletin ilgili yetkililerini dinlememiz ve uymamızdır.

Bir de Türkiye’nin dışındaki dünyaya bakalım; Ölümcül koronavirüst vakaları her gün sayısal olarak artarken eş zamanlı patlayan ekonomik krizlerde hızlı gelişiyor. Gelişmiş ülkeler liderleri açıklamalarına önemle dikkat etmeleri bu gelişen panik ortamını düşürmeleri sadece kendi ülkesini değil tüm dünyayı aşırı paniğe sürükleyecek açıklamalar yapılmaması. Trump efendi Avrupa’ya ayar çakıyor. Küresel sermayenin hizmetkarı olan dünya liderleri toplumları paniğe sevk edecek iç kargaşalara yol açacak beyanatlar vermekten zerre kadar çekinmiyor. Ulaştırma duruyor. İletişim duruyor. Alışveriş duruyor. Eğitim-öğretim duruyor. Sosyal etkinlikler ortadan kalkıyor. Bir şeye daha dikkat bu vaka ile birlikte bir süredir medya üzerinden “Evden çalışma” yöntemleri hakkında uzmanlar konuşuyor. Soru şu; Nereye gidiliyor? Yeni bir para düzeni ile birlikte dünya yeni bir rejime ‘mi gidiyor. Birinci safhası olan evlerimize hapis sürecimi oluyor. Şu anda, Dünyada yürütülecek iletişimin yok edici oyunları ve kralları oynayacak küresel hükmedicileri, bizi kendi kurallarına itirazsız uymaya alıştırmaya başladılar acaba. Sizin yargı kurallarınız, sizin toplumsal ilkeler hiç olacağı günlere doğrumu sürükleniyor. Hükmün, son kararı, cam fanuslardan onlar size emredecekler. Ve o karara kayıtsız şartsız uymak zorunda kalmak mı olacak. Yani gelecek öylemi olacak acaba. Küresel imparatorun sözcülerinin emir ve direktiflerini dinleyip ona göre hareket’ mi olacak. Büyük korku imparatorluğuna başkaldırmaktan aciz halde olduğumuz için sokaklara bile çıkamayacağız. Belki de yer altı sığınaklarında birbirimizi yiyeceğiz. Hollywood yapımı zombi filmlimi gibimi olur. O filmlerdeki, dünyayı esir alan imparatorların, beyaz camlardan insanları nasıl yönettikleri ve nasıl felaketlere sürüklediklerini ve robot asker ordularının savaş güçleri ile ilgili sahneler var ve dünya insanlığını o felaketlere’ mi sürüklüyorlar. Virüsleri çıkar fırsatı değerlendir; krala hizmet et’ mi olacaktır.

BU KORONA HASTALIĞI ŞİMDİ

Hastalık çıkarana bakın beyler

Kornodur dediler bunun ismi

Sinsi düşman dost görünür

Bu virüsü salanlar şimdi

*

Telaşı sardı tüm dünyayı

Krallar yazdı bu fermanı

Şaşkın dünya çok insanı

Baş belası hastalık şimdi

*

Çoğunluk gariban insan telaşta

Düzen hançeri oldu revaçta

Deneme tahtası ölen insana

Korona hastalığı bela şimdi

*

Bu virüsle yandı canlar

Feryat, telaş eder insanlar

Kral fırsatçıları kol gezerler

Dünya insanı ağlar şimdi

*

Der Mehmet bağırsan avaz

Yazsan’ da kim bakar biraz

Anlayan okursa anlar biraz

Bu korona hastalığını şimdi

Y.T: 13.03.2020

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir