AYASOFYA 86 YIL SONRA VERİLEN KARAR DOĞRU OLANDIR VE ŞİİR’İM
AYASOFYA 86 YIL SONRA VERİLEN KARAR DOĞRU OLANDIR VE ŞİİR’İM

“DÜNYADA PİYASASININ PARA EKONOMİ TANRICASI NE BAHŞETTİ”

“DÜNYADA PİYASASININ PARA EKONOMİ TANRICASI NE BAHŞETTİ”

              Özgürlük güzel şey, düşüncenize hiçbir sınırlamayı takmıyorsunuz gelişen, yükselen, küresel düzene ayak uydurma modası birden değer oldu. Peki, bu nasıl oldu? Gelişen birçok ülkede milyon insanlar sıkıntı çekerken, birisi yıllarca, bu denli geniş bir özgürlük alanı vaadini nasıl sundu? Şöyle oldu! özgürlük tanrısı dedi ben dünyanın parasal mega gücüyüm bana bağlan yolunu açayım yürü denildi ve öylede oldu. Elimde olan her varlık desteğiyle zirvede olacaksın, bizde, sizde ihya olacağız, sözler alındı, istenilen piyasa tanrısı harekete geçti, sömürü, yağmalama diyerek “yerli” ve yabancı küresel güçlere kuralsız hal dümenine sular akıtıldı. Kamunun gelir getiren işletmeleri yeni dünya diyerek mega güçlerine sembolik rakamlara hiçbir yasaya takılmadan satıldı. Ormanlar, akarsular, deniz kıyıları, madenler, yeraltında ve yer üstünde ne varsa her şey sermayenin oyun alanına getirildi. Kılıflar dikildi, hazırlandı vahşi dünya piyasa tanrısına sunularak olan oldu.

      

             İşçi ücretleri baskılandı, hak aramaya çıkmak fiilen imkansız hale getirildi. Emek sömürüsü sınırsız özgürlüğe kavuştu. Üreten fabrikalar satıldı, tarım ve hayvancılık çökertildi, büyük gıda tekellerine gün doğdu. Halk borçlanmaya televizyonlarda reklamları ve benzeriyle heveslendirildi, iç pazar kredilerle şişirildi, insanların gelecekleri rehin alındı. Kaynağı meçhul paralar girdi hedeflenen ülkeler ekonomisine; Afrika’dan Balkanlara, Kafkasya’dan Ortadoğu’da her yerde her tür dümen çevirdiler. Dünyanın piyasa tanrısı olan küresel patronlar kuralsızlık düzenleriyle, büyük paralar kazanılar. Bir yandan da kuralsızlığı kendilerine yontmasına, elde ettiği güce ve maddi olanaklarını incelemek daha imkansız oldu. Lakin bu uçurumu hazırlayan güç kural tanımayan kural koyucular. Kuralsızlığın yalnızca kendileri için geçerli olmasını, isteyen büyük mega holdingler “yok öğle yağma, ayağınıza cenneti getirelim diyerek benden kolay kurtulamazsınız” diyerek sopa göstermesini biliyordular.

          

           Dünyaya hakim piyasa tanrı ekonomisi tepeden tırnağa, vahşi, suça suç makinesi, öyle ki piyasa ekonomisinin bizzat kendisinin suçlu olduğunu bilen bizler dahi ortalığa saçılan pisliğin boyutlarına şaşırıp kalıyorduk. “Ben pisliğin tekiyim” diye itirafta bulunan zat ABD’de ve onun CIA bağlantılı ayakçıları ülkede üst düzey siyasetçi ve bürokratların pisliğini gösteriyor, o siyasetçi ve bürokratların şefleri dönüyor diyor ki! “hepimiz aynı gemideyiz, hep birlikte yaptık bu ticareti” diyerek tehdit ediyor. O gemide işçi yok, emekçi yok, yoksul köylü yok, işsiz yok, halkın aydınları yok. Sürüklenen gemide piyasa oyuncuları var; siyasetçisinden patronuna, patronundan bürokratına ve ortalığı kirli işler götürüp gidiyor. Aynı güç Türkiye gibi kendilerine tehdit olan, bir ülkeyi ortadan kaldırmak için inanç adıyla bölücü terör örgütü, Fetö’yu geliştiriyor ve yan uşakları! PKK, İŞİD, YPG, PYD, Gibi benzeri terör örgütlerini her dönem için, çantada tehdit olarak tutuyor. Bunlar planlı, zamanlı, fırsat bulduklarında taktik olarak zayıf olanları satarak, itibarsızlaştırdıklarının üzerlerine kirli ellerini silerek temize çıkarırlar. Ama şimdilik herkes bir ötekini sıkı sıkıya tutarak kendini garanti altına alırlar, bir yandan da halkın ümüğünü sıkarak para basmaya devam ediyorlar. İşte tam burada dünyada sömürgeci piyasa tanrısı küresel ekonomisi meselleri derinden götürerek daha fazla uluslar arası çalışılıyor. Çünkü bu efendiler içerideki kuralsızlığını dış güçler sebeptir denilerek çoğunluk halk kitlelerini inandırılarak gözler kapatılarak! Emperyalist efendilerini memnun edecek, ayaklara azıcık dolanan ne varsa hepsinden kurtulacak üstelik Türkiye gibi coğrafyası gereği anahtar olan bir ülke üzerinden, İslam coğrafyasına kapıları, dolaylı, planlı acık olmasıdır. Ancak piyasa tanrısı ekonomik emperyalist sistemde kurallar değil, orman kanunları geçerlidir. Orman kanunları herkesin gücü oranında kuralsız hareket ettiği bir düzendir. Örneğin en tepedeki ABD, ve Yandaş AB, ülkeleri, Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra “benim hareketlerim kurala bağlı değil diyerek. Benim koyduğum kurallara uymayanlara haddini bildirme hakkım sınırlanamaz demiş ve böyle davranmaya kalkmışlar ve denge düzeni kurmuşlar! Bu efendiler. Rusya, Çin blokları ve benzeri para babaları değişik versiyonlarla diğerleriyle zıt gibi fakat temelde aynı kapıya çıkan, çıkar menfaatleri piyasa tanrısı ekonomisiyle gizli kapılar arkasında söz birliği içinde sömürü kurallarını değişik renklerde dünya insanlığına ayrıymış gibi sunarlar. Fakat karşıymışlar gibi iki çehreli görünürler.          

            

           

              Uluslararası alanda kuralsız hareketleri, bu kavganın kızıştığı bir sıraya denk gelmiştir. Gücü gücüne yeten yetene, Rusya, ABD, baş oyuncular olarak bu oyunların arka planında silah ve petrol tüccarları, para tanrısı babalar ve kibar ismi ”Global ekonomik sermaye güç” Suriye’ye sınır ülkesi Türkiye’ye karşı, Arap yarım adasında, Suriye’de rejim, terör hepsi planlanmış vahşi kapitalist paranın efendileri kendi rahatları için başta hedef, Türkiye İslam coğrafyasını kan gözyaşına bırakarak para kazanarak kahkahalar atarak zevkle dört keşeler. Sözde dünyada bir çok ülkelerin koruyucu melekleri NATO ve BM ,gibi hak koruyucular ülkelerin hak, hukuk nizamlarını koruma konusunda sembolik isimler olup. Bu kirli para tanrıçalarının ekonomik menfaattarını perde arkası koruyan kollayan modern özgürlük, demokrasi plan satrançları oynayanlardır. Burada dostlukta iyilikte yok! Tek bir şey var. Dünya tanrıca para ekonomisinin efendileri ve oyuncak yönetilen destekçileri ve kendilerine hizmetkâr başlar, ayaklar vardır. Efendilerin kurallı paranın egemenliğindeki tek kuralı vardır: Sömürü! Türk milletini yönetenleri milli duygu ve idealist tarihini bilen geleceğe bilim ile kafasını yoran her derdi millet için dert edinen yöneticiler olursa ve dünyada ki! Bu kuralcıların satranç oyunlarına karşı savunma oyununu geliştirip oynarsa, her zorluklara aşar. Türk halkıda uyansın tek çare birlik içinde mücadele ederek emperyalist oyuncuların kuralına karşı bakmak değil, millî birlik mücadelesi için olursak ülkemizin gelecek tehlikelere karşı durulan bölgesinde güç dengesinde kendi imkânlarında oyun kurucusu olabilir.

Mehmet Kantar.

Gsm: 05445144391

Mail adres:smehmetkantar@gamail.com

       “GÜNÜN ŞİİRİ”

BENDE MİSAFİRİM VARIP GİDERİM

Fani dünya geldim sana

Bende misafirim varıp giderim

Çok sevsen de doğru anla

Bende misafirim varıp giderim

*

Hiç gördün mü durup yaşayan

Uzun uzun murat alan

Malda mülkte koça yalan

Bende misafirim geçip giderim

*

Dolaş dolaş hepsi de boş

Eğri büğrü yollarda koş

Ne eğlesem yine bomboş

Bende misafirim varıp giderim

*

Yalan dünya kaldım sende

Geçip gitti ömrüm nerelerde

Her varlığın sonu böyle

Bende misafirim varıp giderim

*

Der Mehmet geçti zaman

Yaşantım terazim nedir bilmem

Hak içinde olsam eman

Bende misafirim varıp giderim

Y.T: 19.02.2019

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir