Durdu, Büyükşehir Meclisinden Gemlik'in depremselliği ile alakalı konuştu
Durdu, Büyükşehir Meclisinden Gemlik'in depremselliği ile alakalı konuştu

Durdu, Büyükşehir Meclisinden Gemlik’in depremselliği ile alakalı konuştu

Durdu, Büyükşehir Meclisinden Gemlik’in depremselliği ile alakalı konuştu

Durdu meclis toplantısında yaptığı konuşmasında, “Gemlik’imize özel durumu paylaşmak istiyorum. Riskli alanda değil, sağlam alanda. Riskli yapıda değil, sağlam yapıda ikamet etmek gerekiyor. Bursa ve Gemlik’te çok yüksek risk altında bulunan binalarımız var.

Sağlam binalarda oturmayan çok fazla insanımız var. Yönetimde devamlılık esastır prensibinden hareketle. Gemlik ile alakalı çıkartılan 696 sayılı KHK ile alakalı bilgi paylaşmak istiyoruz. Özellikle ”Gemlik taşınıyor” diyerek bir süreç yaşandı. Bu süreci başlatan dönemin Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Öncelikle bu KHK’nin düzgün şekilde anlatılması lazım. KHK konusunun sunumunda, yanlış bir sunum yaptı ve konu farklı anlatıldı. Belediye Başkanımızın bu süreci sonuçlandırması lazım. Gemlik’te 350 hektar alan ile Kumla’da 200 hektar alanın sıvılaşma potansiyelinin yüksek olmasından dolayı yerleşim alanı talep edilmişti. Sonrasında bir arazi oluşturulmuştu ve Orman Bakanlığının tespiti sonrasında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bırakılacağı kaydedilmişti.

10 bin üzerinde riskli yapı var, ne yapacağız bunları? Zaten alan riskli, biz ne yapacağız. Bizim bunları dert edinmemiz lazım.  Ben Kentsel Dönüşüm Komisyonuna önerge verdim. 10 aydır Kentsel Dönüşüm adına bir şey yapılmadı. Devamlılık esastır. Bu süreci nihayete erdirelim. Gemlik sizden çözüm bekliyor” dedi.

(Son Güncelleme: 29 Ocak 2020)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir