Yerli Otomobilin Yapılacağı Arsada İnceleme
Yerli Otomobilin Yapılacağı Arsada İnceleme

Yerli Otomobilin Yapılacağı Arsada İnceleme

Yerli Otomobilin Yapılacağı Arsada İnceleme

Bursa Valisi Yakup Canbolat, Ak Parti Bursa Milletvekilleri Zafer Işık, Refik Özen ve Emine Yavuz Gözgeç, Ak Parti İl Başkanı Ayhan Salman ile birlikte Yerli Otomobil fabrikasının kurulacağı Gemlik’teki Askeri alanda incelemelerde bulundu. AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, tahsis edilen arazide inceleme yaptıklarını belirterek, kullanılacak olan tamamen boş, sazlık, askeri tesislerin kullanımında olmayan bir alan olacak. Dolayısıyla bu bölgede hiçbir ağaç kesimi yapılmayacak dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde tanıtımını yaptığı ve Türkiye Otomobil Girişimi Grubu tarafından yürütülecek olan Yerli Otomobilin fabrikasının kurulacağı Gemlik’teki alanda incelemelerde bulunan Bursa Valisi Yakup Canbolat, Ak Parti Bursa Milletvekilleri Zafer Işık, Emine Yavuz Gözgeç, Refik Özen ve AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, arazide incelemelerde bulundu. Gemlik Askeri Veterinerlik Komutanlığı’ndan bir rütbeli personelin eşlik ettiği heyet, yerli otomobil için ayrılan alanı gezdi, incelemelerde bulundu.

Süreci ilgili bakanlıklar yürütecek

Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, Askeri Veteriner Komutanlığı alanında bulunan arsanın Yerli Otomobil için ayrılan bölümünde incelemelerde bulunduklarını belirterek, bu alan askeri tesislerin dışında, kullanım dışı bir alan. Otomobil fabrikasının kurulacağı alanda hiçbir ağaç kesimi yapılmayacak dedi. Bazı çevrelerin zeytin ağacı kesileceği iddialarının bulunduğunu hatırlatan Zafer Işık, tam tersi fabrikanın yapılacağı alan boş, kısmen sazlıkların bulunduğu çorak bir bölge. Bölgede hiçbir ağaç bulunmuyor dedi. Milletvekili Işık, fabrikanın yapılacağı alan ile ilgili plan düzenlemelerini ilgili bakanlıkların yürüteceğini de belirterek, süreç resmen işlemeye başladı. İlgili bakanlıklarımız bu konuda yetkili. Çalışmaları bizler de yakından takip ediyoruz dedi.

(Son Güncelleme: 4 Ocak 2020)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir