CHP Gemlik Acar ile Devam Dedi
CHP Gemlik Acar ile Devam Dedi

CHP Gemlik Acar ile Devam Dedi

CHP Gemlik Acar ile Devam Dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Gemlik İlçe Kongresi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası Düğün Salonunda yapıldı. Cemil Acar Başkanlığındaki tek listenin katıldığı seçimde 252 delegenin tamamı oy kullandı. Yoğun ilgi gören ve oldukça coşkulu geçen kongreye CHP Bursa Milletvekilleri Orhan Sarıbal, Erkan Aydın ve Yüksel Özkan’ın yanı sıra, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da katıldı.

Divan Başkanlığını CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş’un yaptığı kongrede kâtipliklere de parti üyeleri Gülseren Güler ve Nurdan Gür seçildi. CHP’lilerin dışında diğer siyasi parti yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, muhtarlar ve sivil toplum örgütü yöneticilerinin de yer aldığı kongrede Cemil Acar Başkanlığındaki liste güvenoyu aldı. Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan kongrede seçimlerin blok liste ile yapılması önerisi çarşaf liste ile yapılması önerisine karşın oy çokluğuyla kabul gördü.

Akkuş: “Örgüt – aday uyumu başarı getirdi”

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, örgüt ile aday arasında sorun olmayan ilçelerde başarıyı yakaladıklarını vurgulayarak, Nilüfer ve Mudanya ile birlikte Gemlik’in buna örnek olduğunu söyledi. Tek adam rejiminin yıkılıp, güçlendirilmiş parlamenter rejimi getirene kadar mücadele edeceklerini ifade eden Akkuş, CHP üzerinde oynanan komploların da boşa çıkacağını savundu.

CHP Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın, Orhan Sarıbal ve Yüksel Özkan da, kongrelerin tazelenme ve yenilenme süreci olduğunu anlattılar. CHP’nin hedefinin güçlendirilmiş parlamenter rejim ve iktidar olduğu vurgulanan konuşmalarda, CHP Gemlik İlçe Örgütünün yerel seçimlerde aldığı başarı örnek gösterilerek, örgütlü güç ve birlik ve beraberliğin önemine değinildi.

Başkan Sertaslan: “Dört milyon tasarruf ettik”

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ise beklentilerin çok olduğuna dikkat çekerek, büyük bir sorumluluk aldıklarını ifade etti. 5 yıl boyunca doğru işler yapmayı hedeflediklerini, Gemlik’i Zeytinin Başkenti, Barışın ve Huzurun Kenti yapmak için yoğun çaba harcayacaklarını kaydeden Mehmet Uğur Sertaslan, “Mutluluğun en fazla olduğu kentlerin tamamı CHP’li Belediyeler, dedirtmenin sorumluluğunu bütün ekibimizle yaşıyoruz. Çatır çatır kemiklerimizden ses geliyor. Buna inanın. Anlayış bekliyorum. Destek bekliyorum. Eleştiriler olacak tabii ki. Ama bunları göğüslemek zorundayız. Elimde 8 bin 500 iş başvurusu, CV var. Elimizden geleni yapıyoruz. Ancak bunu Belediye Başkanlığı imkânı ile yapmak mümkün değil. Türkiye’nin ekonomik, tarımsal kalkınma sorunları var. İşsizliğin çözüm yeri Belediye Başkanlığı makamı mı?” dedi.

Borç tehdidi yükü altında göreve geldiklerini, 70 milyonluk borç taahhüdünü bertaraf edip, 10 milyonluk ödeme yaptıklarını anlatan, 4 milyona yakın da tasarruf ettiklerini açıklayan Mehmet Uğur Sertaslan, gelir kaynakları bir yandan azaltılmasına rağmen, yoğun çalıştıklarını söyledi. Organize sanayi bölgelerinin emlak vergisinden muaf tutulduğunu hatırlatan Sertaslan, sadece Azot Sanayiden yılda 3,5 milyon lira kayıp yaşadıklarını bildirdi. Zaman ve süreç konusunda destek istediklerini bir kez daha vurgulayan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “Ben sizin içinizden geldim. Çalıştım. Birlikte çalıştık. Bizim çocuk dediniz. Bana güvendiniz. Gemlik’i Sosyal Demokrasinin eline teslim ettiniz. Ben de sizin temsilcinizim. Biz büyük bir ailenin fertleriyiz. Demorolize değil, motive olmamız gerekir” diye konuştu.

Yüzde 30 oyu yüzde 48,5 a çıkardıklarını, emanete hıyanet etmeden çok çalışmak zorunda olduklarını belirten Mehmet Uğur Sertaslan, huzurevi, kreş, halk market, engelsiz taksi gibi hizmetleri kısa sürede yaşama geçireceklerini müjdeledi. Sosyal Adaletsizliğe izin vermeyeceklerini kaydeden Mehmet Uğur Sertaslan, gurur duyulacak yatırım ve hizmetleri, söz verdikleri çalışmaları 5 yıl dolmadan tamamlayacaklarını sözlerine ekledi.

CHP Gemlik’te yeni bina müjdesi

2009’da seçimi kazandıklarını, 23 ay geçmeden türlü oyunlarla görevden alındıklarını hatırlatarak konuşmasına başlayan CHP İlçe Başkanı Cemil Acar da, “Şimdi biz dışarıda halkın arasındayız. Bizi görevden alanların çoğu hapishanelerde” dedi. İçinde “Ah” olduğunu belirten Acar, örgüt aday bütünlüğünü sağlayarak, 2019 yerel seçimlerinde erken hareket ettiklerini söyledi. Partinin hiçbir kademesinde tek bir çatlak ses çıkmadığını açıklayan Cemil Acar, başarının da bu birlik ve beraberlik sayesinde geldiğini söyledi. Birlikte çok çalıştıklarını da anlatan CHP Gemlik İlçe Başkanı Cemil Acar, önümüzdeki süreçte de Balıkpazarı Şehit Avukat Özgür Aksoy Caddesindeki tarihi üç buçuk katlı binayı satın aldıklarını, aslına uygun restore ettirerek, partiye ilçe binası kazandıracaklarını söyledi.

Daha sonra yapılan seçimlerde Cemil Acar Başkanlığındaki yeni yönetim belirlendi. Buna göre Ercan Acar, Şükrü Aksu, Özkan Ateşli, Nurettin Birgül, Hüseyin Dehmen, Bekir Döğer, Duygu Erdal, Emin Filiz, Özlem Kılıç, Cemil Kurt, Ramazan Kuş, Saim Küçükakdere, Alev Subaşı, Murat Tamer, Gönül Uray ve Mehtap Ünlü yeni yönetim kurulu üyeleri oldular. Kongrede 27 kişilik il delegesi de belirlendi.

(Son Güncelleme: 16 Aralık 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir