Giresunlular Derneği’nden Mimarlar Odası’na Ziyaret
Giresunlular Derneği’nden Mimarlar Odası’na Ziyaret

Giresunlular Derneği’nden Mimarlar Odası’na Ziyaret

Giresunlular Derneği’nden Mimarlar Odası’na Ziyaret

Gemlik Giresunlular Derneği başkanı Halil Ataş ve yönetimi, Mimarlar odasını ziyaret etti. Mimarlar odası başkanı Kenan Çakır ve yönetimi bu ziyaretten memnun olduğunu dile getirdi. Halil Ataş, hayırlı olsun dileklerinden sonra, Hastane altındaki  doğu bölgesinin plan sorunlarının çözülmesi için ortak hareket edilmesi gerektiğini söyledi. Kenan çakır, o bölge ile çok ilgilenilmesine rağmen sonuçlanmadığı, 1-1000 planlarının Gemlik’te yapıldığını tarım görüşünden dolayı Bursa’dan geçmediğini bildirdi. Belediye Başkanımız Mehmet Uğur Sertaslan’ın da dile getirdiği o bölgenin ihtiyacı olan okul alanınında bizim yaptığımız planlarda gösterildiğini, dolayısıyla bu plan sürecinin tamamlanması, çok yönden kamu yararı sağlayacaktır. Büyük bölümü yapılaşmıştır. Dernekler, Odalar ve İmar Komisyonu Başkanı Arzu Karataş ve üyelerle, ortak hareket edilerek çözülebilir.

Kenan Çakır konuşmasının devamında, meclisteki bir saat süren akademik odalarla protokol tartışmasına değindi. Konuşmalara çok üzüldük. STK lar kamu yararı içindir. Bu protokol vatandaşa bir maliyet getirmeyeceği gibi, kentin planlanmasında, kentsel dönüşüm, sahil düzenlemesi, cephe iyileştirme projelerinde Mimarlar Odası katkı koyacaktır.

Mecliste, bu kadar uzun süren tartışmaları, deprem, kentsel dönüşüm, taşınma, şehrin vizyonu  ile ilgili konulara ayırması Gemlik halkı için daha sağlıklı olacaktır.

Giresun Dernek Başkanı Halil Ataş ve Mimarlar Odası Başkanı Kenan Çakır, toplum adına birlikte hareket etmenin faydalı olacağını bildirerek kısa zamanda geniş katılımlı toplantı yapmak üzere başarılar dilediler.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir