Hastane İstinat Duvarları Tehlike Saçıyor
   Hastane İstinat Duvarları Tehlike Saçıyor

   Hastane İstinat Duvarları Tehlike Saçıyor

   Hastane İstinat Duvarları Tehlike Saçıyor

Gemlik Belediyesinin 2018 yılı ve öncesinde çeşitli defalar yazılı ve sözlü olarak uyarmasına rağmen müteahhit firmanın önlem almadığı hastane istinat duvarlarında facia geliyorum diyor.

Birçok yerinde çatlakların oluştuğu yüksekliği yer yer 15 metreleri bulan istinat duvarlarında muhtemel bir yıkılmanın faciaya sebep olabileceği öne sürüldü.

Konuya il sağlık müdürlüğü duyarsız kalırken, hastanenin alt kısımlarında bulunan mahalleli de tedirgin bekleyişini sürdürüyor. Daha önce çeşitli kontrollerde belediye ekiplerince müteahhit firmanın uyarılmasına ve Gemlik Belediyesi tarafından istinat duvarları için kullanım izni verilmemesine rağmen, firmanın ve ilgili kurumların önlem almadığı ve durumu iyileştirme noktasında da bir çaba göstermediğini ifade eden mahalle halkı, bu yıkım bizim sonumuz olur. İstinat duvarının yıkılması ile birlikte içinde bulunan taş ve molozlar komple mahallemize akabilir. Burada adeta can pazarı yaşanır ifadelerini kullandılar.

Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği başkanı Yusuf Yumru ve  ekibi de bölgede yaptığı incelemede istinat duvarlarının özellikle köşe birleşme noktalarında gözle görülür bir açıklığın oluştuğuna işaret ederek, bu duvarların açılması yada kayması durumunda aşağıda bulunan mahallelerde büyük bir facianın yaşanacağına işaret etti. Yumru olası bir deprem durumunda yaşanacak kopma yada kaymada ciddi sorunlar ortaya çıkabilir dedi.

Öte  yandan Gemlik Belediyesinin 04.06.2018 tarihinde bahse konu istinat duvarı ile alakalı İl Sağlık Müdürlüğüne yazı yazarak ”Cihatlı Mahallesi sınırları içerisinde yaptırılan Gemlik Bölge Hastanesinin istinat duvarı ile ilgili Belediyemiz teknik personellerince yerinde incelemelerde bulunulduğu, hazırlanan teknik rapor ve fotoğraflar müdürlüğünüze gönderilerek Müdürlüğümüzden çevrenin can ve mal emniyeti açısından her an yıkılma tehlikesi bulunan istinat duvarın hakkında gerekli tedbirlerin, zaman kaybetmeksizin acilen alınması gerektiği belirtilmiştir. Bu nedenle, Gemlik Bölge Hastanesi için Yapı Kullanma İzin Belgesi verilmemekte olup, tehlike arz eden istinat duvarı hakkında çevrenin can ve mal emniyeti açısından, acilen gerekli önlemlerin alınması hususunda, gereği bilgilerinize arz olunur” denildi.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir