Sertaslan Giresunluları ziyaret etti
Sertaslan Giresunluları ziyaret etti

Sertaslan Giresunluları ziyaret etti

Sertaslan Giresunluları ziyaret etti

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, CHP Gemlik İlçe Başkanı Cemil Acar, CHP İlçe Yöneticileri ve Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte Gemlik Giresunlular Derneği Kültür evini ziyaret etti.

Karşılıklı sohbet havasında geçen ziyarette Gemlik Giresunlular Derneği üyeleri tarafından  ilçedeki problemler ve çözümleriyle ile ilgili sorulan sorulara Başkan Sertaslan, içtenlikle cevap verdi.

“Sosyal konutlardaki problemi çözdük”

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, göreve gelmesinden bu yana sosyal konutlardaki problemin çözümüne ayrı bir önem verdiğini ifade ederken, müteahhitlerinde inşaat çalışmalarına son hızla devam ettiğini de belirtti. Sosyal konutların, sosyal konut statüsünden çıkacağını bunun için çalışmaların devam ettiğinin de altını çizerken, “Zafer Işık vekilimize teşekkür ediyorum. Sosyal konutlardaki sorunu çözmemizde bize Ankara’da ön ayak oldu. Ayrıca sosyal konutlar için iller bankasına bulunduğumuz kredi talebine de olumlu yanıt geldi” dedi. Sosyal konutlarda 4. etabın teslimi hakkında da bilgi veren Başkan Sertaslan, “Gemlik Belediyesinin konutlarla ilgili işlemleri sona erdi. BUSKİ ekiplerinin su testlerine devam ediyor. 10 – 15 gün içerisinde binaları teslim etmeye başlayacağız dedi.

Kentsel dönüşümde envanter çalışması başlıyor

Kentsel dönüşüm müdürlüğü ekiplerini kendi döneminde kurulduğunu ve bu ekibin kentsel dönüşüm çalışmalarına başladığını ifade eden Başkan Sertaslan, “Kentsel dönüşüm müdürlüğü ekiplerimiz çalışmalarına son hız devam ediyor. İhalemizi gerçekleştirdik. 10 günlük itiraz sonrasında Öncelikle Yeni Mahalleyi kapsayan beş mahallede envanter çalışmalarımız başlayacak.” diye konuştu.

“Bu bölgeye okul kazandırmak istiyoruz”

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik’in ova bölgesindeki okullardaki öğrenci yoğunluğuna da dikkat çekerken, Öğrencilerin özellikle Lale Kemal ve Çınar İlk Okulu bölgesindeki trafik yüzünden sıkıntı çekebileceğini ve bu okullar için sponsor arayışında olduğunu da belirtti. Bu bölge bir okul arazisinin de hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

“Gemlikliler beton yapı istemiyor”

Seçim zamanı 62 adet proje önerisini halka aktardıklarını ve seçildikten sonra bu projelerini halka sorduğunu ifade eden Başkan Sertaslan, “ 3680 Gemlikliye projelerimizi anketle sorduk. Vatandaşlarımız önceliği olan ilk 20 projede sadece iki tane beton yapı var. Onlardan biri kreş diğeri ise Huzur evi, Kreşin inşaatı son hız devam ederken, Kurşunlu’da bulunan ve 2015 yılında Bursa Büyükşehir , Belediyemize Huzur evi olma şartıyla devrettiğimiz tesisleri Büyükşehir Belediye Meclisimiz tarafından bizlere bugün geri devredildi. O tesisi de yaşlılarımızın huzurla yaşayabileceği huzur evi olarak planladık. Engelli kardeşlerimiz için Engelsiz taksiyi de yakın zamanda hizmete sokacağız” şeklinde konuşurken Halk Marketin ise yakın bir zamanda açılacağını sözlerine ekledi.

Gemlik Giresunlular Dernek Başkanı Halil Ataş ise, Başkan Sertaslan ve CHP Gemlik İlçe Başkanı Cemil Acar ve yönetimine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederken, Gemlik için atılacak her türlü adımda belediyenin yanlarında olduklarını da belirtti.

 

(Son Güncelleme: 28 Kasım 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir