Gazilerimiz Anıldı
Gazilerimiz Anıldı

Gazilerimiz Anıldı

Gazilerimiz Anıldı

19 Eylül Gaziler günü Gemlik’te de kutlandı. Kutlama Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başlandı. Programa Gemlik Kaymakamı Yaşar Dönmez, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ülger, STK ve dernek temsilcileri ile siyasi parti temsilcileri katıldı.

Gemlik Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Muharip Gaziler Gemlik Temsilciliği Çelenklerinin Atatürk Anıtı’na sunulması ardından saygı duruşuna geçildi.

Gemlik Murahip Gaziler Derneği Başkanı Kadir Tan yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; ”Sakarya Meydan Muharebesi’nin mimarı muzaffer ve ebedi başkomutanı M. Kemal Atatürk’ e 19 Eylül 1921 tarihinde TBMM tarafından Mareşal rütbesi ile Gazilik unvanı verildi. Bugün, bu unvanın verilişinin 98.inci yıl dönümünde Gazi M. Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet ve şükranlarımızı ifade ediyoruz.

’Gaziler Günü’ olarak kutladığımız 19 Eylül aynı zamanda Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nin de kurtuluş günüdür.  19 Eylül Gaziler günü, Kurtuluş Savaş’ında, 1950’de Kore’de, 1974’de Kıbrıs’ta savaşan Muharip Gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimi, Üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis güvenlik korucusu ve vatandaşların, tüm Malul Gazilerin Kahramanlık ve Şeref Günü’dür.

19 Eylül Gaziler Günü. Türk kahramanlığının, cesaret ve fedakârlığının En Büyük Gazi M. Kemal ATATÜRK’ ün şahsında taçlandığı bir gündür.

Kahraman gaziler, ‘Gaziler Gününüz’ kutlu olsun. Sizler, En Büyük Gazi M. Kemal ATATÜRK’ ün yaşayan birer temsilcilerisiniz. Sizler, Şehitlerimiz ile birlikte Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Gururla taşıdığımız Gazi unvanı, Ata’mızdan biz gazilere intikal eden en büyük mirastır.

Değerli konuklar Gaziler günümüzde mutluluğumuzu bizimle paylaştığınız için sizlere teşekkür ederim.’’ sözleriyle çelenk sunma programı konuşmasını yaptı.

Çelenk sunma programı ardından, Gemlik Bölge Parkında şehit aileleri ve gazilere Gemlik Belediyesi tarafından yemek verildi.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir