....Allah'a Şirk Koşmak...
....Allah'a Şirk Koşmak...

….Allah’a Şirk Koşmak…

….Allah’a Şirk Koşmak…

 

Büyük günahları açıklamış ve bunların neler olduğunu sırasıyla yazmaya başlamıştık. Bu hafta büyük günahlardan ikincisi olan “Allah’a şirk koşmak” günahını işleyeceğiz İnşALLAH…

Allah’a (c.c.) inkar etmek başka, Allah’a (c.c.) şirk koşmak başkadır. Gerçi ikisi de küfürdür ve insanı kafir eder. Allah’a (c.c.) şirk koşmak Allah (c.c.) ile beraber herhangi bir varlığın ona ortak olduğuna inanmaktır.

Maide Suresi 72. Ayet-i Kerime’de;

“Kim Allah’a ortak koşarsa Allah onun üzerine cenneti haram kılmıştır, onun varacağı yer cehennemdir. Zalimler için yardımcı yoktur”

İhlas Sure’sinin Manasında;

İhlas Suresi 1. ayet :

“Habibim deki;  O bana vasıflarını sorduğunuz Rabbim Allah’dır ve hiçbir yönden ikincisi olma ihtimali bulunmayan Ehaddır (Birdir)”

İhlas Suresi 2. ayet :

“Ancak Allah sameddir.”

Samed: Herşey kendisine muhtaç olan, kendisi ise hiçbirşeye ihtiyaç duymayan zat.

En büyük varlıkdan (filden), en küçük varlığa (mikrop) kadar her şey O Allah’a (c.c.) muhtaçdır. Aldığımız nefesde alırken bir muhtacız, verirken başka bir muhtacız.

Samed, sadece Allah’a (c.c.) mahsuz bir vasıfdır. Allah’dan başka hiç kimsede böyle bir vasıf yoktur. Bundan dolayı çocuklarımıza sade samed ismini koymak uygun değildir. Abdussamed (samedin kulu) olarak koyulabilir.

Allah’ımız (c.c.) bize hiç muhtaç olmadığı halde bizi unutmuyor ve ihtiyaçlarımızı karşılıyor. Uyutuyor, uyandırıyor,nefes aldırıyor, verdiriyor, gördürüyor, işittiriyor. Biz ise devamlı Allah’a (c.c.) muhtaç olduğumuz halde O’nu unutuyoruz, yasaklarını çiğniyoruz, emirlerinde gevşeklik yapıyoruz, yakışmıyor.

Tevbe lazım…

İhlas Suresi 3. Ayet :

“Allah doğurmamıştır ve doğrulmamıştır.”

Yani Allah-u Te’ala ne anne ne baba ne de çocuk. Evlat olmamıştır.

Yahudiler Üzeyir (a.s.) Allah’ın oğlu dediler. Hristiyanlar İsa (a.s.) Allah’ın oğlu dediler.

İhlas Suresi 4. Ayet :

“O Allah İçin hiçbir şey denkde olmamıştır.”

Yani; Allah-u Tealanın eşi, benzeri, ortağı yoktur.

Demek ki sadece  Allah(c.c.) varlığına inanmak yetmiyor. Oysa şeytan da ya Rabbi diyor böyle derken varlığını kabul ediyor ama onunla yetmiyor.

İki türlü şirk vardır ; Birincisi büyük şirk Allah’ın (c.c.) ortağı olduğunu kabul etmek, ikincisi ise küçük şirk (gizli şirk). Biz müslümanlar olarak büyük şirkten elhamdülillah uzağız ama küçük (gizli) şirk desinler, beyensinler, konuşsunlar yani riyadır (gösteriştir) ki hepimizde hasbel kader vardır. Allah (c.c.) kurtarsın.

Kimsenin cenneti, kimsenin cehennemi yok. Cennetin sahibi cehennemin maliki Allah’tır (c.c.) O zaman insanlar seni beğense ne çıkar Allah (c.c.) beğenmedikten sonra, insanlar seni beğenmese ne çıkar Allah(c.c.) beğendikten sonra. Bundan dolayı yaptığımız işleri Allah (c.c.) için yapalım. Allah (c.c.) için yapılmayan işlere Allah (c.c.) sevab vermeyecektir. “Kim için yapmışsan git mükafatını da ondan al” buyuracaktır. Kim kime ne verebelir onda da yok iki tane beşer kim kime ne yapabilir.

Selam ve dua ile…

Fi emanillah (Allah’a emanet)

 

 

 

 

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT Merhaba sevgili okurlar, bu yazıda pek çok kişinin şikayeti olan boyutuna göre …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir