Miniklerin Konseri İzleyenleri Büyüledi
Miniklerin Konseri İzleyenleri Büyüledi

Miniklerin Konseri İzleyenleri Büyüledi

Miniklerin Konseri İzleyenleri Büyüledi

Gemlik Belediyesi tarafından Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlenen etkinlikler Engelsiz Kafe önünde ilkokul öğrencilerinin konseri ile son buldu. Öğrenciler atıkları geri dönüştürerek yaptıkları müzik aletleri ile hep birlikte Atatürk Çocukları, İzmir Marşı gibi şarkı ve marşları söylediler.

“Yapıyorum, Öğreniyorum, Çevreme Sahip Çıkıyorum” adlı etkinlikte ilk olarak öğrenciler Temizlik İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlükleri’nin de desteğiyle yaklaşık beş kilometrelik sahilde çöp topladılar. Bu atıkları temizlik ekiplerine teslim eden öğrenciler ikinci etapta ise Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesine fidan dikerek kurumun çevresini yeşillendirdiler. Üçüncü ve son etkinliği ise atık ürünlerden yaptıkları müzik aletleri ile tamamlayan minikler ayrıca kendi yaptıkları çeşitli oyuncaklarla hayal güçlerini konuşturdular. Etkinliklere 16 okuldan binlerce öğrenci katıldı.

Başkan Sertaslan; “Öğrencilerin kendilerini ifade etmesini sağlayacağız”

Miniklerin konserine katılan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan öğrencilerin yanı sıra öğretmen ve velileri de projeye ilgilerinden dolayı tebrik etti. Atıklardan robot, kedi, timsah hatta fırın yapan öğrenciler ile tek tek konuşan Başkan Sertaslan yetenekli minikler ile fotoğraf çekildi.

Etkinlik sonunda konuşan Sertaslan, öğrencilerin gerekli ortamlar sağlanıp fırsatlar verildiğinde hayal güçlerini konuşturduklarına dikkat çekerek ortaya çıkan ürünlerin takdire değer olduğunu söyledi. “Tüm etkinliklerde öncelikli amacımız miniklere çevre bilinci aşılamaktı. Sadece müzik aleti yapmasını istediğimiz çocuklar hayvanlardan çeşitli alet maketlerine birçok ürün ortaya çıkardılar, ne kadar büyük hayal güçlerine sahip olduklarını, ne kadar yetenekli olduklarını bize gösterdiler. Öte yandan sahilin temizliğine katkı sundular. Çocuklarımızın eğitimleri yanında kendilerini ifade edebildikleri ortamları da sağlamak ve bilinçli birer yurttaş olmaları için çalışmaya ve Gemlik Belediyesi olarak benzer faaliyetler gerçekleştirmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinden suça ve suçluya müsahama yok!

Gemlik ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinden suça ve suçluya müsahama yok!

Gemlik ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinden suça ve suçluya müsahama yok! Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir