GTSO’dan 4 ayda 91 işletme  kayıtlarını kapadı
GTSO’dan 4 ayda 91 işletme  kayıtlarını kapadı

GTSO’dan 4 ayda 91 işletme  kayıtlarını kapadı

GTSO’dan 4 ayda 91 işletme  kayıtlarını kapadı

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası’nın Nisan ayına ait gelir ve giderlerinin görüşüldüğü Oda Meclisi’nde gelirlerin 441 bin 592 lira, giderlerin ise 631 bin 777 lira olduğu görüldü.

Oda Meclisinde 2019 yılının ilk 4 ayında kaydını sildirerek ticaretini sonlandıran üye sayısının ise 91 olduğu açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde, Meclis Başkanı Hasan Yıldırım başkanlığında toplanan Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası’nda Nisan ayına ait gelir ve giderler incelendi.

Hesap inceleme komisyonu tarafından yapılan incelemede “Yaptığımız kontroller neticesinde hesapların genel kabul görmüş, muhasebe prensiplerine uygun olarak işlendiği tespit edilmiştir.” denildi.

Meclise sunulan raporda; 2019 yılı nisan ayı sonu itibariyle genel gelirlerin 441 bin 592 lira 20 kuruş olduğu bu tutarın 2019 yılı bütçesinin yüzde 19.02 sini teşkil etti ği bildirildi.

Öte yandan, Nisan ayı genel giderlerinin 631 bin 777 lira 47 kuruş olduğu, bunun da 2019 tahmini bütçesinin yüzde 27.20 sini teşkil ettiği belirtildi.

Konuyla ilgili yapılan konuşmalarda söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Ağdemir, “Nisan ayı gelirlerimize göre giderlerimizin yüksek olması geçici bir durumdur. Önümüzdeki aylarda bu dengelenir. Önemli olan üyelerimizin askıya çıkarılmış gecikme faiziyle birlikte 1 milyonlara tutan ödenmemiş aidatların tahsilidir.

Bunun çözüme kavuşturulması için arkadaşlarımız çalışmalar yapıyor.” dedi

Mahmut Solaksubaşı ise konuşmasında GTSO’nun bu parayı tahsil etmesi kanuni bir zorunluluğun bulunduğunu, bunu yapmayan görevlilerin bir denetim sonucu suçlu olacağını hatırlattı.

Solaksubaşı, “Bu nedenle Odamızın varlığını sürdürebilmesi için bu tahsilatların yapılması gerekir. Bizler bunun için varız. Bunun için acilen eyleme geçilmelidir” dedi.

Başkan Yardımcısı Semih Aşkın ise askı süresi dolmuş olan alacakların 5 yıllık süre aşımı sonunda tahsilinin olamaya cağına dikkat çekerek, zorunlu olarak icra takibi başlatılmasını savundu.

Aşkın, “Öncelikle her komitedeki üyelerin borcu olan arkadaşlarla görüşmesi ve ödemeye ikna etmesi gerekli” dedi.

Paşa Ağdemir ise 122 yıllık Oda tarihin de hiçbir üyenin aidatının icra yoluyla tahsil edilmediğine

dikkat çekerken, “Ekonomik sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Bu arkadaşlarımızla görüşüp borçlarının ödenmesini sağlamalıyız” dedi.

Daha sonra 2019 yılının ilk 4 ayında 21 limited şirketi, 12 A.Ş. 6 şahıs şirketi 1 kooperatifin açılış yaptığı, buna karşın 32 limited şirketin, 8 A.Ş nin, 51 şahıs şirketinin ise işyeri kayıtlarını kapattığı açıklandı.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir