Yıldız’dan 1 Mayıs Açıklaması

Yıldız’dan 1 Mayıs Açıklaması

Yıldız’dan 1 Mayıs Açıklaması

Saadet Partisi Gemlik İlçe Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız 1 Mayıs İşçi Bayramı ile alakalı olarak basın açıklaması düzenledi. ‘Evine helal lokma götürmek için alın teri akıtan gecesini gündüzüne katan tüm işçi kardeşlerimizin 1 Mayıs İşçi Bayramını kutlarım.’ diyerek sözlerine başlayan Yıldız yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi.

‘Peygamber efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV) ‘İşçinin hakkını alnının teri kurumadan önce veriniz.’ buyurmasına rağmen buna riayet eden patron ya da işveren sayısının bir elin parmakları kadar az olduğu bir dönemde yaşamaktayız. İşçinin emeğinin sömürüldüğü akıttığı terin karşılığının verilmediği bir ülkeyiz. Asgari ücret hesabını çay ve simitle yaparak asgari ücretin fazla bile olduğunu dile getirenler, milleti sadece çay ve simit ile yaşamaya mecbur bırakanlar zevki sefada günlerini gün etmekteler. Bunu dile getiren ve ya destek olan vekillerin meclis lokantalarında yedikleri ve içtiklerini bir kenara bırakarak şunu sormak isterim; hani bu insanların ev kirası, çocuklarının okul masrafları, elektrik, su, doğalgaz gibi sabit giderleri hadi bunları da dile getirin.’ şeklinde konuşan Yıldız konuşmasına şu sözlerle devam etti.

EYT Mağduriyeti Giderilmeli

‘Eyt mağduru olan bir çok insanımızın hakkı tam manasıyla gasp edilmiştir. Hizmet süresiyle prim gününü doldurmasına rağmen bu insanlarımıza yaş haddi getirilerek emekli etmemek alacakları üç kuruşluk emekli maaşını çok görmek bir hukuk devletine yakışmaz. Eyt’lileri emekli edersek bütçe zora girer zaten kaynak yok diyenlere ve kaynak arayanlara önerimiz; faize, israfa, yolsuzluğa, savurganlığa ödedikleri ve harcadıkları paranın hesabını iyi yapmalarıdır. Bu durumda ne kadar büyük bir kaynağa sahip olduğumuzun farkına varır emeklisini Avrupalı emekliler gibi rahat ve refah içinde yaşatır. Bunu yapmanın yolu da Erbakan hocamızın yaptığı gibi rantiyeye akan musluğu kesmektir; fakat mevcut hükümetin ne böyle bir zihniyeti ne de icraatı vardır.’ diyerek sözlerini noktaladı.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti. Temsili olarak Gemlik Emniyet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir