1 MAYIS KOCAELİ MİLLİ İRADE MEYDANI’NDA

1 MAYIS KOCAELİ MİLLİ İRADE MEYDANI’NDA

1 MAYIS KOCAELİ MİLLİ İRADE MEYDANI’NDA

Türk Metal Sendikası  Gemlik Şube Başkanı Kemal Durmaz yaptığı yazılı açıklama ile 1 Mayıs İşçi Bayramını kutladı. Durmaz açıklamasında; “Türk Metal Sendikası olarak Konfederasyonumuz Türk-İş’in Başkanlar Kurulunda aldığı karar doğrultusunda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü Kocaeli Milli İrade Meydanında kutlayacağız.

Özellikle bugünlerde emek cephesinin gündemi olan Kıdem Tazminatının fona devredilmesinin ve Emeklilikte Yaşa Takılanların konuşulduğu ve bizleri rahatsız eden söylemlerin olduğu böyle bir dönemde Kocaeli Milli İrade Meydanından sesimizi duyuracağız.

Biz işçiler din, dil, ırk ve siyasi görüş ayrımı yapmaksızın ne olursa olsun ortak taleplerimizi dile getirmek için Kocaeli’nde olacağız. Kıdem tazminatıma dokunma diyeceğiz, Krizin faturasını emekçiler ödemesin diyeceğiz, Emeklilikte yaşa takılanlarda düzenleme yapılsın isteğimizi haykıracağız, Taşeronda ayrımcılık yapılmasın diye alanları dolduracağız.

Kıdem tazminatı alamayanların suçlusu kıdem tazminatı alanlarmış gibi gösterilemez. Gerekli denetim ve kontrollerle tüm çalışanların bundan faydalanması sağlanabilir. Bizler kıdem tazminatının fona devredilmesini istemiyoruz. Fon sistemine Türk-İş olarak karşıyız. Çünkü bizim ülkemiz fon sisteminde sabıkalı. Konut edindirme fonu, tasarruf teşvik fonu gibi fonların akıbeti belli. Şu anda gündemde olan işsizlik fonunun durumu da bunlardan farklı değil.

Farklı şehirlerde yaşasak da farklı işkollarında çalışsak da mücadelemizi ortak yürütmek için Kocaeli Milli İrade Meydanında alanda olacağız. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne Türk Metal Sendikası olarak Bursa genelinden 7500 kişi, 161 otobüs ile katılım sağlayıp bu haksızlıklara dur diyeceğiz.

Eğer bu sese kulak verilmezse Türk-İş Konfederasyonumuzun Başkanlar Kurulunun daha önce almış olduğu karar gereği üretimden gelen gücümüzü kullanmakta kararlıyız” dedi.

 

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir