BİZ ANADOLUYUZ PROJESİ GEMLİK´TE

BİZ ANADOLUYUZ PROJESİ GEMLİK´TE

İçişleri Bakanlığı tarafından 180 günlük eylem planı kapsamında kardeşlik köprüsünün kurulması, birlik ve beraberliğin geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen “Biz Anadoluyuz Projesi” kapsamında Erzurum´un Aşkale ve Aziziye ilçelerinden gelen 97 öğrenci Gemlik´te ağırlandı.

Atatepe Sosyal Tesislerinde düzenlen yemek programına Gemlik Kaymakamı Kemal İnan, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran’ın yanı sıra proje koordinatörleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda polis memuru katıldı.

Programda konuşan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Doğu-Batı kardeşliği kapsamında hayata geçirilen bu tür projelerin Milli birlik ve beraberliği arttırmak adına son derece önemli olduğuna vurgu yaparak, “Hükümetimiz yollar ve köprüler yaparken aynı zamanda gönül köprüleri kurmayı da ihmal etmiyor. Böyle önemli projeleri de hayata geçirerek evlatlarımızın farklı illeri görmesinde vesile oluyor. Ben de sizler gibi Türkiye´nin doğusundan geldim. Türkiye´de çalıştığımız zaman gelemeyeceğimiz nokta yok. Bu ülkede herkes eşit şartlara sahiptir. Sizler soğuk yörenin sıcak insanlarısınız. Biz her zaman yaratılanı yaratandan ötürü sevdik. Türkiye düşmanlarına, bizi bizden koparmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Okullarınızı en iyi şekilde bitirip ülkemiz için hayırlı evlatlar olmanızı temenni ediyor, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Gemlik Kaymakamı Kemal İnan da, barış, kardeşlik ve huzura katkıda bulunan kültürel projelerle ortak değerlerin paylaşılmasının önemine değindi.

Gemlik Belediyesi tarafından çeşitli hediyelerinde verildiği program, öğrencilerin söylediği türkülerle renklenirken, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.

(Son Güncelleme: 24 Şubat 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir