Goncagül İle “İmam Hatipli Yıllar”Söyleşisi

Goncagül İle “İmam Hatipli Yıllar”Söyleşisi

Goncagül İle “İmam Hatipli Yıllar”Söyleşisi

Gemlik Belediyesi tarafından organize edilen Hüseyin Goncagül ile İmam Hatipli Yıllar söyleşisi, Cemil Meriç Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Tiyatrocu ve sunucu Hüseyin Goncagül, “İmam Hatipli Yıllar” söyleşisinde öğrencilere imam hatip okullarının dünü ve bugününü anlattı.

Öğrencileri de dahil ederek interaktif hale getirdiği söyleşide Hüseyin Goncagül, İstanbul İmam Hatip Lisesi’nde geçen hatıralarından ve İmam Hatipli olma bilincinden bahsetti. Goncagül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´la aynı sınıfta okuduğuna dikkati çekerek, Erdoğan´ın sınıf başkanlığı yaptığını, sonrasında ise okul başkanlığı görevini yürüttüğünü dile getirdi.

Çoğunluğunu imam hatipli öğrencilerin oluşturduğu etkinlikte, geleceğin Türkiye’sini gençlerin inşa edeceğini belirten Goncagül, “Hayatı takip etmelisiniz. Sosyal medyayı çok iyi kullanmalısınız. En az bir yabancı dili çok iyi konuşmalısınız. Asıl önemli olan konu da maneviyat. Bakın artık hainler içimizden çıkıyor. Siz, geleceğin yöneticileri, doktorları, mühendisleri, imamları olacaksınız. İmam hatip öğrencileri önder olmalıdır. Yaşantılarıyla örnek olmalıdır. O yüzden Kur’an-ı Kerim’i iyi anlamak ve hayatımıza uygulamak zorundayız” diye konuştu.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da, Topluma yararlı olmak için sahip olunması gereken özelliklerden bahsederek, eğitimli ve kişilik sahibi bireyler olmanın yanında yapılan iş ne olursa olsun en iyisinin yapılmasının önemine değindi. “Sadece Türkiye meselelerini değil tüm mazlum milletlerin haklarını arayan, onların haklarını birleşmiş milletlerde savunan ve zalime karşı dik duran İmam Hatip mezunu bir liderimiz, devlet Başkanımız var” diye konuşmasına devam eden Başkan Yılmaz, “Her birimiz yaşadığımız sokaktan mahalleden şehirden sorumluyuz. Her birimiz komşusunun çocuğundan sorumluyuz. Bu sebeple anne ve babalarınıza çok teşekkür ediyorum. Sizlere eğitim veren başta okul müdürünüz olmak üzere tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Bu ülke gelecek nesilde sizlerin yaptığı hizmetlerle daha güzel yerlere gelecek. Okuyun, ülkenize, ailenize topluma faydalı birer birey olun. Bu ülkenin sizin gibi çalışkan nesillere ihtiyacı var. Allah yolunuzu ve bahtınızı açık etsin ”dedi.

Söyleşinin sonunda Başkan Yılmaz, katılımlarından dolayı Hüseyin Goncagül’e teşekkür ederek, çiçek takdiminde bulundu. Günün anısına çekilen hatıra fotoğrafları ile program sona erdi.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik’te halk günleri devam ediyor

Gemlik’te halk günleri devam ediyor

Gemlik’te halk günleri devam ediyor Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Halk Gününün ikincisini gerçekleştirdi. Başkan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir