Ağdemir, ICC Tahkim Konferansı’na katıldı

Ağdemir, ICC Tahkim Konferansı’na katıldı

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Baş kanı Paşa Ağdemir ICC, Türkiye Tahkim Günü Uluslar arası Tahkim Konferansına katıldı.

TOBB, Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi ve ICC Milletlerarası Tahkim Divanı işbirliğiyle İstanbul’da düzenlenen ICC Türkiye Tahkim Günü Uluslar arası Takim Konferansı, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TOBB Başkanı ve ICC Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile ICC Milletler arası Tahkim Divanı Başkanı Alexis Mourre’nin açılış konuşmaları ile başladı.

Tahkimin iş dünyası için çok önemli bir konu olduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “Zira ticaret ve yatırım yapmak, risk almak demek. Başka bir ülkeyle yaptığınızda, bu risk daha da büyüyor. Çünkü her ülkede farklı mevzuat, farklı uygulama mevcut. Yatırımcıların, bunların hepsini bilmesi mümkün değil. Bu da ticaret ve yatırım iştahını azaltan bir durum. Herhangi bir ihtilaf durumunda tarafsız, objektif, saygın, kuralları baştan net olarak konulmuş bir başvuru merciinin bulunması, tüm tarafları koruyan bir unsurdur. Bu nedenle tahkim, artık iş yapmanın olmazsa olmaz koşullarından biri haline gelmiştir” dedi.

1923 yılında ICC’nin tahkim organı olarak kurulan Milletler arası Tahkim Divanı’nın, uluslararası ticari ve iş uyuşmazlıklarının çözümünde, dünyanın lider kuruluşu olduğuna vurgu yapan Hisarcıklıoğlu şunları kaydetti: “Çoğu tahkim kuruluşu, kapsam itibariyle yerel veya bölgesel nitelik taşımaktayken, ICC Tahkim Divanı tamamen uluslararası bir yapıya sahiptir. Her kıtada yer alan 90’dan fazla ülkedeki üyelerden oluşan Divan, en yaygın temsil edilen tahkim kuruluşu olma özelliğine de sahiptir. Milletlerarası Tahkim Divanı’nda, 2018’de 135 ülkeden 842 farklı tahkim davası görülmüştür. Bunlardan 62’si ülkemizden gitmiş tir. ICC tahkiminin esnek olması, kurallarının birçok dilde tercümesinin bulunması, kendisini sürekli yenilemesi ve çağın gelişmelerine uyum sağlaması da Divan’ın başarısının altında yatan diğer önemli unsurlardır”

Konferanstan ilçemize dönen GTSO Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Ağdemir, “Çok başarılı bir konferans izledik. Uluslararası Tahkim önemli bir konu. Türkiye ICC de bulunan ülkeler arasında önemli yeri bulunmaktadır. Uluslararası Ticari Antlaşmazlıkların çözümünde, ICC’nin büyükrolü bulunmaktadır.” dedi.

(Son Güncelleme: 19 Şubat 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir