Sertaslan, “Engellinin hayatını kolaylaştıracak adımları atacağız”

Sertaslan, “Engellinin hayatını kolaylaştıracak adımları atacağız”

CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan engelli bireyler ve aileleri ile bir araya geldi.

Buluşmada engelli ailelerin sorunlarıyla yakından ilgilenen Sertaslan, Gemlik Belediyesinin atacağı adımlarla engellilerin ilçemizdeki sosyal hayata katılımlarını arttırırken, Engelli Taksi gibi projeleri hayata geçirerek engellilerin yaşamını kolaylaştıracaklarının altını çizdi.

“Engelliye istihdam imkânı sağlayacağız”

CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan, geçtiğimiz aylarda Eskişehir Tepebaşı Belediyesine teknik bir gezi düzenlediklerini ve engelli bireylere yönelik yapılan çalışmaların bireylerin hayatına sundukları katkılarını incelediklerini ifade eden Sertaslan, “Eskişehir Tepebaşı’nda engelli bireylerimize parça birleştirme gibi birçok iş sunulmuş. Bu işleri yapan engelli bireylerimizin hem özgüveni yerine gelirken hem de aile bütçesine katkı sunuyor. Bizim sanayi bölgemizde çok sayıda fabrika mevcut, biz de bu işleri ilçemizde gerçekleştirebiliriz” dedi.

“Engelli taksiyi hizmete geçireceğiz”

Engellilerin ulaşım konusunda da sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Sertaslan, “Ülkemizin birçok Belediyesinde mevcut olan engelli taksiyi maalesef bugüne kadar Belediyemiz hizmete geçiremedi. Bizim 8 maddelik ana vaatlerimizden biri de engelliye ulaşım, Biz de göreve geldiğimiz andan itibaren engelli taksiyi hizmete geçirerek, gerek hastane hizmetlerinde gerekse normal yaşamda engelli bireylerimizin ve onların ailelerinin rahatça ulaşımını sağlayacağız”

“Down Cafe bize değer kazandırır”

Eskişehir’de down sendromlu bireylerin çalıştığı bir kafeyi ziyaret ettiklerini burada çalışan downlu bireylerin adeta hayata yeniden kazandırılarak etrafına ışık saçtığını belirten Sertaslan, “Gemlik’te down sendromlu bireylerimiz var. Biz Eskişehir’e yaptığımız teknik gezide gökkuşağı cafeyi ziyaret etmiştik. Burada down sendromlu bireyler yanlarında gözetmenleriyle vatandaşlarımıza servis yapıyor ve yemek pişiriyordu. Hatta oradaki bir down sendromlu kardeşimiz Ercan yazları Kumla’da yaşıyormuş. Biz de bu kafeyi Gemlik’te hizmete geçirebilirsek, down sendromlu bireylerimizin topluma kazandırabiliriz” diyerek sözlerini tamamladı

 

(Son Güncelleme: 4 Şubat 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir