Sanayi – Üniversite işbirliğinde yeni bir sayfa!

Sanayi – Üniversite işbirliğinde yeni bir sayfa!

 

BORÇELİK VE BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.

 

Borçelik ve Bursa Teknik Üniversitesi geniş kapsamlı işbirliği hedefleyen bir protokol imzaladılar. Anlaşma Ar-Ge alanında ortak çalışmaların yanı sıra öğrencilerin proje ve stajlarında Borçelik tarafından desteklenmesini de kapsıyor.

 

28 Ocak 2019, Bursa. Türkiye’nin en büyük galvanizli çelik üreticisi Borçelik, sanayi ve üniversite iş birliğini güçlendirme yönünde önemli bir adım attı. Borçelik ve Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) arasında geniş kapsamlı bir işbirliği projesi imzalandı. İşbirliği çeşitli Ar-Ge çalışmalarını ve öğrencilerin staj ve proje çalışmalarında Borçelik tarafından desteklenmesini kapsıyor.

 

İmza töreni Borçelik Genel Müdürü Kerem Çakır ve BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir’in katılımlarıyla Borçelik Gemlik tesislerinde yapıldı. Törende Borçelik tanıtım filmi izlendikten sonra Borçelik Ar-Ge Test Merkezi ziyaret edildi.

 

İmza töreninde konuşan Kerem Çakır, Borçelik’in Ar-Ge’ye verdiği önemi vurgulayarak şunları söyledi: “İnovasyon ve değer yaratan yeni çözümler geliştirmek Borçelik olarak bizim iş yapma tarzımızın temelinde yer alıyor. Ar-Ge merkezimiz kuruluşundan bu yana sektöre örnek olacak nitelikte önemli ve yoğun çalışmalar gerçekleştiriyor. Bugün, Bursa Teknik Üniversitesi gibi güzide bir akademik kurumla imzaladığımız bu anlaşmayla sanayi – üniversite işbirliğinde yeni bir sayfa açıyoruz. Yapacağımız işbirliği ve geliştireceğimiz projelerle gerek akademik birikime, gerekse de sektörün gelişmesine ve ülkemizin kalkınmasına önemli katkılarda bulunacağımıza inanıyorum.”

 

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ise üniversitelerin millete hizmet amacıyla kurulduklarına değinerek; “Üniversite-Sanayi işbirliğine BTÜ olarak üst düzey önem veriyoruz. Proje Tabanlı Sektörel Eğitim Programımız (BTÜ-SEP) kapsamında öğrencilerimizin anlaşmalı firmalarda 16 hafta tam zamanlı çalışarak deneyim kazanmalarını amaçlıyoruz. Bursa ve civarındaki sanayi kuruluşlarına Merkezi Araştırma Laboratuvarımız ile test-analiz ortağı olurken Teknoloji Transfer Ofisimiz aracılığı ile danışmanlık ve proje desteği sağlıyoruz. Bu kapsamda yenilikçi üniversite olarak ülkemizin saygın firmalarından BORÇELİK ile bir araya geldik. Öğrencilerimiz, sanayicimiz ve diğer paydaşlarımız adına attığımız adımları daha faydalı hale getirmek ve katma değeri yüksek ürünlerin üretimine katkı sunmak için çalışmaya devam edeceğiz. BORÇELİK gibi çok önemli bir markayla işbirliği anlaşması imzalamaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Kapsamlı işbirliği

İmzalanan protokol teknolojik yenilik alanında Ar-Ge, inovasyon, tasarım, sistem entegrasyonu, dış ticaret, sertifikasyon gibi rekabeti güçlendirme faaliyetleri kapsamında ulusal ve uluslararası fon programlarına yönelik proje geliştirme ve yürütme konularında ortak çalışmalar yapılmasını öngörüyor.

Bu çalışmaların yanı sıra BTÜ ve Borçelik; bölgesel, ulusal ve uluslararası alanda kongre, sempozyum ve çalıştay gibi etkinlikler de düzenleyebilecekler.

 

Protokol BTÜ öğrencilerine de önemli avantajlar sağlıyor. Lisans öğrencilerinin Sektörel Eğitim Programı (SEP), staj ve bitirme projelerine yönelik; lisansüstü öğrencilerinin ise proje ve tezlerine yönelik iş birliği talepleri Borçelik tarafında desteklenecek. Bununla birlikte BTÜ ve Borçelik sanayide istihdam edilecek doktoralı Ar-Ge personeli yetiştirilmesi amacıyla TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı için ortak proje başvurusu gerçekleştirebilecek.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir