İş Bankası ve Çevresi Kamulaştırma Programında

İş Bankası ve Çevresi Kamulaştırma Programında

Gemlik Belediye Meclisi’nin 2019 yılı ilk toplantısı Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binasında yapıldı. Mecliste görüşülen gündem maddeleri arasında İş Bankasının bulunduğu binanın kamulaştırma programına alınması görüşülürken, Zeytin Müzesinin yapımı ile alakalı da kamulaştırma kararı alındı. Mecliste dikkat çeken ayrıntı ise denetim komisyonunun üç kişiye düşürülmesi oldu.

Mecliste görüşülen konularda Gemlik Kent Müzesinin Zeytin Müzesi olarak açılması ile alakalı önemli adım atıldı. Çevrede bulunan binaların kamulaştırma programına alınması oy birliği ile geçti. Ardından Gemlik İslamköy bölgesinde bulunan bir binanın vatandaş talebi üzerine toplu konutlarla takası oy birliği ile kabul edildi. Konu ile alakalı söz alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz; ”Vatandaşların talepleri doğrultusunda girişimlerde bulunuyor, buna göre takas yapıyoruz” dedi.    Mecliste beraberinde Bursa Zihinsel Engelliler Derneğinin masraflarının karşılanması konusu komisyona sevk edildi. Feyziye Köyü Mahalle Konağının da müftülüğe devredilmesi onaylandı.      Toplu Konut Şartları Değiştirildi

Toplu konutların satışı ile alakalı şartnamenin değiştirilmesi gerektiğini dile getiren Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz; ”Peşin satacağımız birinci etap konutlarda, 5 yıl şartını 3 yıla düşürmemiz daha mantıklı olacaktır. Belediyenin işlerinin devam etmesi ve hak edişlerin doğrudan ödenmesi adına böyle bir değişikliği uygun görüyoruz. Taksitli olan ikinci etap konutlarda ise 5 yıl  Gemlik’te yaşaması’ olarak değiştirilmesi yönünde önerimiz var. Okul ve diğer işleri için şehir değiştirip geri dönen vatandaşlar ev sahibi olamıyor, bu konuda da değişiklik yapmamız gerekiyor” dedi. Öneri CHP’nin ret, MHP’nin çekimser oyuna karşı Ak Parti oyları ile kabul edildi.

Hem konu, hem de gündem dışı olarak söz alan CHP Meclis Üyesi Galip Gür; ”Belediye toplu konutları ile alakalı sürekli anons yapılıyor. Merak ediyoruz Gemlik Belediyesinde maddi sıkıntı mı var?” sorusunu gündeme getirdi. Konu ile alakalı söz alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise, toplu konut gibi bir projenin maliyetinin olduğunu, vatandaşlar için maliyetin altına girdiklerini ifade ederek, ”’elimizde olan ürünü satmak istememiz kadar doğal bir şey var mı?” dedi.

İş Bankası Ve Çevresi Kamulaştırma Programında

Meclis sonunda söz alan Ak Parti Meclis Üyesi Mukaddes Serim; ”Gemlik’te bir süredir duraklayan meydan projesinin devamı adına, iş bankası, manav ve eczanenin bulunduğu binanın kamulaştırılması ile alakalı çalışmanın başlaması gerekir” dedi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise; ”8 yılda yaptığımız meydan çalışmalarını daha önceki dönemlerde yapılamadı” dedi.

(Son Güncelleme: 3 Ocak 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir