Gemlik Zeytin Müstahsilinin Sorunları Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında Görüşüldü

Gemlik Zeytin Müstahsilinin Sorunları Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında Görüşüldü

GTSO heyeti Milletvekili Zafer Işık eşliğinde Bakanlık binasında, Tarım ve Ormancılık Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu  ve daire başkanları ile düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıya Oda Başkanı Paşa Ağdemir, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri de eşlik ettiler.

Toplantıda ; Doğal afetten etkilenen üreticilerimizin kredi borçlarının ertelenmesi, UZZK Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi, Marmarmarabirlik ile yaşanılan sorunlar, Tarım ilaçlarındaki etken maddelerin azaltılması, Coğrafi İşaret Tescili olan Gemlik Zeytini’ne prim desteği verilmesi, Afrin’den zeytin ithalatı,  Tarım alanlarında ki imar barışına yönelik uygulamalara ilişkin konulara değinildi.

Toplantıda söz alan Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ağdemir “ Öncelikle bizleri burada ağırlamanızdan dolayı teşekkür ederiz. Gemlik’imizin temel geçim kaynaklarından biri olan tarıma dair bazı sorunları çözüme kavuşturmak amacı ile sizleri ziyaret ettik” dedi.

Tarım ve Ormancılık Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu” Siz değerli Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası yönetimini ve meclisini burada ağırlamaktan büyük memnuniyet ve mutluluk duydum. Bahse konu gündem maddelerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aksu” Bizlere ilettiğiniz sorunların çözümü için gerekli çalışmaların yapılacak. Zeytinle alakalı yeni düzenlemelerin yapılabileceğini belirterek, detaylı bir zeytincilik çalışması, ciddi bir zeytin politikası oluşturulması gerektiğini vurguladı. Zeytin ağaçlarının sanayi bölgelerinde bazı sorunlara yol açtığı malumumuzdur” dedi.

Gündem maddelerine ilişkin söz alan yönetim Kurulu Üyesi Hasan Hamaloğlu , Tarım alanlarında ki İmar Barışına Yönelik Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tarı ve Hayvancılık Bakanlığı mevzuatları arasındaki çatışmadan dolayı mevcut İmar Barışı Kanunu tarım alanlarındaki uygulamalarında yaşanılan sorunları dile getirerek, çözümü noktasında destek istedi.

Gemlikli Ak Parti Bursa milletvekili Zafer Işık, Bu noktada belirlenen bürokratik sorunların mevcut imar barışına yönelik uygulamalarda vatandaşların mağdur olmaması için ilgili bakanlıklara talimat verdi. Bakanlık yetkilileri söz konusu durumla alakalı çalışmaların başlatılacağını belirtti.

(Son Güncelleme: 13 Kasım 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir