CHP, “Artık bizim için 10 Kasım yas değil mücadele günüdür”

CHP, “Artık bizim için 10 Kasım yas değil mücadele günüdür”

CHP Gemlik İlçe Başkanlığı, alternatif çelenk sunma ve anma töreni gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen törene; İlçe Başkanı Cemil Acar, Belediye Başkan Adayı Mehmet Sertaslan, ve çok sayıda partili ile vatandaş katıldı.

Basın açıklamasını Başkan Yardımcısı Gülru Gencer okudu. Gencer’in açıklaması şu şekilde: “Bu gün Türk milletini esaretten kurtaran, cumhuriyetimizi ve partimizi kuran, akıl, bilim ve barışın yolundan hiç bir zaman ayrılmamış Gazi Paşa, Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 80. Yıldönümünde anmak için bir araya geldik. Hepinizin bildiği gibi gerek milli bayramlarımız gerek milli ve manevî değerlerimizin sistemli bir tahribata uğradığı son dönemde, sizleri her 19 Mayısta her 29 ekimde her 10 kasımda bir arada görmekten büyük onur duyuyorum. Aramızdaki gençleri gördükçe geleceğimiz hakkında ümitleniyorum”

“10 Kasımlar bizler için her zaman hüzün günü olmuştur. Gazi Paşa’ya baktığımızda minnet ve onur duyan, onu adeta bir aile büyüğü gibi seven bizler için 80 yıl sonra bile vefatının acısı hala tazedir. Bizim için zaman dokuzu beş geçe durmuş, onun gidişi ile sorumluluklarımız daha da ciddileşmiştir. Son yıllarda yaşadığımız tüm karşı devrimci saldırılar ile artık hüzün ve yas yerini cesaret ve azme bırakmıştır. Artık bizim için 10 Kasım yas değil mücadele günüdür. Atatürk’ün başlattığı aydınlanma ve demokratikleşme devrimini, insan hakları ve dünya barışı mücadelesini, ulusumuzu yüksek medeniyet seviyesine çıkarma mücadelesi zamanıdır. Bu arzumuz ve azmimiz hiç bitmemiştir”

“Bizler, kökleri Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyetine dayanan, temel prensiplerini ise Ata nın altı ilkesinden alan Cumhuriyet Halk Partisi olarak dimdik ayaktayız. Size söz veriyoruz. Gelecek yıl Gemlik’te yeniden iktidar olduğumuzda, milli bayramlarda, 10 Kasımlarda kerameti kendinden menkul gerici sözde yazarlar ilçemizde ahlam kesemeyecek, bu rövanş anlayışının aksine Gemlik hak ettiği aydınlık ve çağdaş günlerine kavuşacaktır. Cumhuriyetin yüzünü güneşe dönen çağdaş kenti olacaktır. Ataya ve sizlere söz veriyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir