....Allah'a Şirk Koşmak...
....Allah'a Şirk Koşmak...

…Tesettür…

…Tesettür…

Rabbimiz (c.c.), insanoğlunun başlangıcını Adem (a.s.) ve Havva annemizle başlatıp günümüze kadar getirmiştir.
“Ey insanlar ! Muhakkak biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık, tanışasınız için sizi kabilelere ayırdık. Muhakkak sizin Allah katında en keremliniz, en üstününüz Allah’tan en çok korkanınızdır.”(Hucûrat/13)
Rabbimiz (c.c.) buluğ çağından sonra erkeği de kadını da sorumlu tutmuştur. Mesela namaz kadına da farz, erkeğe de farz . Oruç ; erkeğe de farz, kadına da farz. Sorumlulukda, ikisi de kadın da erkek de sorumlu lakin uygulamada kadın ve erkek arasında büyük farklılık vardır. Mesela oruç, kadın özel günlerinde Ramazanın farz olan orucunu tutmuyor sonra kaza edecek. Bugünlerde Kur’an okuyamıyor, tutamıyor, hatta ezbere bile olsa Kur’an okuyamıyor. Yine bu özel günlerde camiye giremiyor. Mesela namaz kadın bu özel günlerde dinimizin en büyük emri olan namazı kılmıyor. Bir de sonradan da kılamadığı namazları kaza da etmiyor. Erkekler için böyle bir durum söz konusu değildir. Bakın namaz erkeğe de kadına da farz ama uygulamada büyük farklılıklar var. Bir de namazın şartların bakalım.
İftitah Tekbiri , Erkek tekbir alırken ellerini kulaklarına, kadın omuz hizasına kaldırıyor. Niye ? Erkek ellerini farklı bağlıyor, kadın farklı. Neden ? Erkek bazı namazda sesli okuyor, kadın hep sessiz. Niçin? Erkeğin ruküsü farklı, kadınınki farklı, secdeleri de farklı. Tahiyatı da (oturuşları) farklı. Neden?
Bunlar birçok hikmet içinde barındırmasıyla beraber kadının mahremiyetini ön plana alıp, ondan ona göre ibadet istiyor Rabbimiz (c.c.)
Setr-i Avret , erkeğin avret mahalli kapatması gereken yerler, diz kapağı ile göbeğinin arasıdır. Burayı hiç bir sebepden dolayı açmaması lazım. Kadının avret mahalli de farklıdır. Kadının avret mahalli ; elleri, ayakları, yüzü hariç bütün bedenidir. Ahzab Suresi 59. Ayet-i Kerime’sinde Rabbimiz (c.c.) şöyle buyuruyor ;
“Ey Nebiyi Zişan! Eşlerine, kızlarına, müminlerin kadınlarına söyle ki üzerlerine cilbablarını, çarşaflarını sarkıtsınlar. İşte bu eziyet olunmamalarına daha yakındır. Allah daima Gâfur ve Rahim olmuştur”
Bu Ayet-i Kerime nazil olunca “Medine sokaklarını koca başlı kargalar doldurduğu gibi” olduğunu anlatıyor Ashab-ı İkram. Rabbimiz (c.c.) kadına değer vermiş ve bu çok değerli olan kadının şerefini muhafaza için örtünmesini elem kılmıştır. Kuyumcu dükkanı ile hurdacı dükkanının kilitleri, örtünmesi aynı olmaz. Kıymetli şeyler alâlade ortalıkta olmaz. Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem giyinmiş çıplak kadınlardan bahsediyor. Bu nasıl olur ? Öyle bir giyinmiş ki açık yerleri kapalı yerlerinden daha çok veya öyle bir giyinmiş ki herşey ortada, uzuvlar belli. Böyle insanlara cennetin kokusu beşyüz yıllık mesfaden duyulduğu halde bırak bunların cennete girmesini kokusunu bile duyamayacaklardır diye tahsir ediyor Efendimiz. Bir de bu Hadis-i Şerif’de böyle kadınların kafasını devenin hörgücüne benzetiyor. Yani şimdi topuz yapıyorlar ya işte buda bu Hadis ile kesinlikle yasaklanmıştır.
Bu açıklık öyle büyük günahtır ki, mesela başı açık bir kadın çıktı sokağa, sol tarafındaki melek hiç durmadan günah yazıyor. Yazık, acıyalım kendimize. Açık bir kadın imanla ölse dünya kurulalı beri ne kadar zaman geçmişse onun 7 misli cehennemde kalıp sonra cennete gelecektir diye tehtitler vardır.
Rabbim (c.c.) gökyüzüne kaldırdığı hayâyı tekrar yere indirsin (amin)

Selam ve dua ile …

Fi emanillah (Allah’a emanet)…

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Başkan Bozbey, BURBAK sözünü tuttu

Başkan Bozbey, BURBAK sözünü tuttu

Başkan Bozbey, BURBAK sözünü tuttu   Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, seçim döneminde de …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir