CHP, “Cumhuriyetin kazanımlarını tek tek silmeye çalıştılar”

CHP, “Cumhuriyetin kazanımlarını tek tek silmeye çalıştılar”

CHP, “Cumhuriyetin kazanımlarını tek tek silmeye çalıştılar”

CHP Gemlik İlçe Örgütü alternatif çelenk sunma programı gerçekleştirdi.

CHP’nin açıklamasını ilçe Başkanı Cemil Acar okudu. Acar açıklamasında cumhuriyetin kimsesizlilerin kimsesi olduğunu vurgularken, Türkiye Cumhuriyetinin değerlerini tek tek silmeye çalıştıklarını ifade etti.

CHP Gemlik İlçe Başkanı Cemil Acar’ın konuşması şu şekilde: “Değerli dostlar, sevgili arkadaşlar, kıymetli basın mensupları; Bu bayramda olması gereken yerde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk anıtındayız.Kimsesizlerin kimsesi, kadının güçlü sesi, vatandaşların haklarının garantisi Türkiye Cumhuriyeti bundan 95. yıl önce kuruldu. Cumhuriyetimizi kuran ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına sonsuz şükranlarımızı sunuyorum. “

“Türkiye Cumhuriyet’i savaşlarla cephelerle yedi düvele karşı milyonlarca şehidin kanıyla kurulmuş bir cumhuriyettir, çınar ağacına benzer yaşlandıkça büyür, genişler ve heybetlidir.  Cumhuriyetin ilk yıllarında o kadar imkânsızlığa rağmen şimdi hayal bile edemediğimiz uçak fabrikası kurulmuş, Hemen dibimizde ipek fabrikası kurulmuştur. İğnesini bile üretemeyen bir ülke artık kendi uçağını ve ipeğini gibi binlerce ürünü üretmeye başlamıştır.”

“Gün geçtikçe Cumhuriyetimizin değerlerine saldırılar başlamış, vatandaşlarımızı Amerikan yardımlarıyla kandırmaya çalışmış, bu arada çağımızın en iyi eğitim hamlesi olan Köy Ensitülerini de birilerine yaranmak için kapatmışlardır.  Gün geçtikçe darbeler ve onların ürünleri Cumhuriyetin kazanımlarını tek tek silmeye çalışmışlardır. Ne kadar silmeye çalışsalar da Cumhuriyet vatandaşlarımızın gönlünde tekrar yeşermiş ve çiçek açmıştır. Cumhuriyet öncelikle 7’den 77’ye herkesin kalbindedir. Atamıza ve milli Şef’e iki ayyaş diyenlere karşı vatandaşlarımız anında tepki koymuştur.”

“Cumhuriyetin kuruluş ilkelerinden biri olan laiklik ’in kıymetini bugün çok daha iyi anlıyoruz. Din ve devlet birbirine girmiş, dindar maskesi ile ortada dolaşan bazı cemaatlere bu maskeye aldananlar devletin çeşitli noktalarına yerleştirmiş, bunlarda hain bir darbe girişimine kalkışmışlardır. Cumhuriyetçi ve vatansever Askerimiz, polisimiz ve halkımız bu hain darbe girişimini engellemiş ve Cumhuriyet bağlılığını bir kez daha göstermiştir. Neredeyse Cumhuriyetle yaşıt partimiz, her daim bu kazanımları savunacak ve bu kazanımların izinden gidecektir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ilkelerine bağlı kalmaya ve onları yaşatmak için gereken her şeyi yapacağımızın altını çiziyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir