Engelsiz Taksinin ilk seferi Başkan Sertaslan’dan
Engelsiz Taksinin ilk seferi Başkan Sertaslan’dan

Engelsiz Taksinin ilk seferi Başkan Sertaslan’dan

Engelsiz Taksinin ilk seferi Başkan Sertaslan’dan

Gemlik Belediyesi’nin bedensel engellilere yönelik hizmeti olan Engelsiz Taksi’nin ilk seferini Başkan Sertaslan gerçekleştirdi. Engelsiz Taksi, engelli vatandaşı gideceği adrese götürürken, kaldırımlarda bulunan engelli rampalarının önüne araba park etmeme çağrısında bulundu.

Gemlik Belediyesi engelilere yönelik projelerine bir yenisini daha ekledi. Engelsiz Taksi’yle engellilerin sağlık alanında çektiği zorluklara çözüm getirmeyi ve sosyal yaşama katılımlarını amaçlayan Gemlik Belediyesi ekipleri, bu konuda çalışmalarına devam edeceklerinin altını çizdi.

Engelsiz Taksi’yi ilk kullanan Fariz Eşiyok, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’a ve emeği geçen herkese teşekkür ederken, engellilere herkesin yaklaşımı bu şekilde olursa engellilerin hiçbir zaman mağdur olmayacağını belirterek şimdiye kadar ulaşımda çok sayıda sorun yaşadıklarını vurguladı.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan engelli yurttaşlarımızın hayata ulaşması ve sosyal alana kavuşmasın da bu hizmetin faydası olacağını ifade ederek, “Seçimlerden önce Fariz hocamın evine ziyaretine gitmiştim, ziyaret esnasında Fariz hocam sokağa çıkma ve hayata ulaşma konusundaki zorluklardan bahsetmişti. Engelsiz taksi o günden beri anlattığımız bir şeydi, tüm engellilerimize daha mutlu oldukları bir hayat diliyorum” dedi.

Gemlik Belediyesi yetkilileri ise Engelsiz Taksi’yi kullanmak isteyen engelli vatandaşların program hazırlanması amacıyla bir gün önceden saat 16.00’a kadar randevu alınması gerektiğini ifade ederken,  randevularda sağlık hizmetlerinin öncelikli olduğu belirtildi.

Konuşmaların ardından engelli vatandaş Fariz Eşiyok, özel hazırlanan rampadan engelli aracına binerek gideceği adrese Başkan Sertaslan tarafından götürüldü.

(Son Güncelleme: 14 Nisan 2020)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir