15 Temmuz Şehidi Halisdemir'e  Büyük Saygısızlık

15 Temmuz Şehidi Halisdemir’e  Büyük Saygısızlık

15 Temmuz Şehidi Halisdemir’e  Büyük Saygısızlık

Gemlik’te 15 Temmuz’un sembol isimlerinden Şehit Ömer Halisdemir’in adının verildiği Aile Sağlığı merkezinin ismi görevli doktorlar tarafından değiştirildi. Olaya ilçe kaymakamı Gürbüz Karakuş ve Belediye başkanı Refik Yılmaz müdahil olunca tabela tekrar yerine asıldı.

Bölgede yaşayan vatandaşların dikkati sonrası ortaya çıkan olayda doktorlar sessiz kalırken, isim değişikliğinin il ve ilçe sağlık müdürlüğünün onayı sonrası yapıldığı iddiası ise daha da tepki gördü.

İşgüzar Doktora Kaymakamdan Müdahalesi

Olayın duyulması ve sosyal medyada yer alması sonrası ile kaymakamı Gürbüz Karakuş ve Belediye Başkanı Refik Yılmaz çeşitli görüşmeler yaparak tabelanın tekrar yerine asılmasını sağladılar.

İlçe kaymakamlığı da ilgili doktorlar hakkında soruşturma başlattı.

İkinci Körfez Vakası

Öte yandan Gemlikli Şehit Öğretmen Etem Yaşar’ın adının verildiği Şehit Etem Yaşar Ortaokulunun adı da 2013 yılında değiştirilerek Körfez Ortaokulu adı verilmiş, olaya şehidimizin yakınları ve şehit aileleri derneğinin müdahil olmasına ve binlerce imza toplanmasına rağmen zamanın kaymakamı olaya sesiz kalmıştı. Kaymakam daha sonraki yıllarda FETÖ terör örgütü soruşturmasında ihraç edilmişti.

(Son Güncelleme: 1 Ekim 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir