Gemlik Zeytini Festivalinin Medya Boyutu Temayül ne demek?

Gemlik Zeytini Festivalinin Medya Boyutu

Gemlik Zeytini Festivalinin Medya Boyutu

Gemlik Zeytini Festivalimizin dördüncüsünü bu yıl düzenledik.

Festivalin artılarına zaten değinmiştik de, asıl amacı olan festivalin ve zeytinin tanıtılması açısından katkısını düşündüğümüzde, amacımıza ulaştık mı?

Bu yıl dördüncüsü yapıldığına göre, acemiliğin açıklaması olamaz…

Olsa olsa yaşananlar kasıt olur.

*

A Haber’de çeşitli zamanlarda haber olduk. (50 bin TL’lik bütçe karşılığında)

Diğer medya bizlere fazla yer de vermedi. Zaten işin doğasına aykırı bir kanala 50 bin TL verirken, diğerinden karşılıksız yayın beklenemez.

GTSO ve Başkanı Paşa Ağdemir önemli bir adım atarak TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu Gemlik’e getirdi. Hisarcıklıoğlu’nun Bursa’daki diğer programları tüm kanallarda yer alırken, Gemlik’ten görüntülere pek yer verilmedi. Genel anlamda da basit kaldı.  Sebebi Kent Konseyi karar vericilerinin bilgisizliği ve dinlememekteki ısrarlarından kaynaklı…

Hani şahısları tanımasam, kendilerinin fotoğraf karesine girdi, selfie yayınladılar, ”diğerlerine ne lüzumu var” diye düşündüler diyeceğim ama… Desem mi ki?

Her nedense Israrla çalıştıkları organizatör (bu yıl firması değişmiş olsa da, kişi aynı) festival öncesinde herhangi bir medya ziyareti yapmadı. Kimseyi bilgilendirmedi. Bursa’nın Gemlik’e en uzak yerleşim yeri olan Mustafa Kemalpaşa ilçesinin bilmem hangi köyünde traktör tanıtımı yapan firmanın bile onlarca kez arandığı bizler, Gemlik Zeytini Festivalini neredeyse % 0.01 izleyicisi olan bir haber kanalının 8 saniyelik haber önü reklamında gördük. Aslında Dört yıldır görev yapan ve festivali organize ettiği düşünülen Organizatörler, Gemlik Medyasını da yok saydı. Herhangi birini doğrudan ziyaret ederek ne bilgilendirdiler, ne de programdan haber verdiler. Belediye tarafından hazırlatılan bültenler olmasa, bizler bile bilmeyecektik…

Genel olarak haber değerini bile sorgulamamız gerekirdi de, konu Gemlik olunca, hepimiz festival sonuna kadar sessiz kaldık.

*

Medya konusunda uzun yıllardır yaptığımız uyarılara rağmen, konseyimiz anlamamakta ısrar etti, ediyor.  Atatepe tesislerinde son gece ve son dakikada düzenlenen lansman programında da  hazırlıksız oldukları belliydi aslında. Sonrasında da bizleri şaşırtmadı. Önemli maliyetine rağmen,  medyada istediğimiz sesi getiremedik. Gemlik’in zeytinine yer verdiremedik…

Akıllarda bir kaç soru işareti kaldı;

1- Festivalin amacı ülke gündemine getirmekse, medya kısmı 4 yıldır neden acemice yapılıyor? Gemlik Medyası neden ısrarla dışlanıyor. Burada aslında bir kasıt kokusu sezmiyorda değiliz. Nedeni ile ilgili çeşitli duyumlarımız olmasına rağmen hala sessizliğimizi korumaya bir süre daha devam edeceğiz.

2- Ülke gündemine gelemeyeceksek, neden bu kadar ciddi bütçe ayrılıyor? Ulusal tv lere binlerce liralık reklam bütçesi ayrılırken,  Gemlik’i geçtik, bölgede yayın yapan onlarca gazete ve tv kanalı neden uygulama dışı bırakılıyor.

3- Basit programlarda bile Belediyeyi aramak zorunda kalıyorsak, Kent Konseyi festivalin neresinde?

4- Şimdi sormak lazım Festivali düzenlemek için, gerçekten Kent Konseyine ihtiyaç var mı?

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT Merhaba sevgili okurlar, bu yazıda pek çok kişinin şikayeti olan boyutuna göre …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir