Dr. Ender Saraç Gemlik’te sağlıklı yaşamın sırlarını verdi

Dr. Ender Saraç Gemlik’te sağlıklı yaşamın sırlarını verdi

Gemlik Kaymakamlığı, Gemlik Belediyesi ve Gemlik Kent Konseyi ile birlikte organize edilen 4.Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali etkinlikleri kapsamında Ayurveda ve Beslenme Danışmanı Dr. Ender Saraç, Hamidiye köyünde sağlıklı yaşamın sırlarını verdi.

Köy meydanında bir program çekimi yapan Dr. Ender Saraç, zeytinde kansere karşı etkili birçok maddenin yanı sıra A,D,E ve K vitaminlerinin de mevcut olduğunu söyledi. Zeytinin kansere karşı da koruyucu olduğunu belirten Saraç, sindirim bozuklukları, safra kesesi hastalıkları, bağırsak kanseri ve kalp rahatsızlıklarında zeytinin büyük yararları olduğunu kaydetti. Zeytin ağacı yaprağı ile tansiyon düşürücü ilaçlar yapıldığını açıklayan Saraç, zeytinyağının da mide asidini azaltarak mideyi gastrit ve ülser gibi hastalıklara karşı koruduğu sözlerine ekledi.

Etkinliklere AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim, Kent Konseyi Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Türe ve yürütme kurulu, Kent Konseyi Gençlik Meclisi yürütme kurulu, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, STK ve dernek temsilcileri ile köy halkı katıldı.

Soru-cevap şeklinde devam eden program sonunda festivale katılımlarından dolayı Dr. Ender Saraç’a çeşitli hediyeler ile plaket takdim etti.

Türkiye’nin 81 ilinden festivale katılım sağlayan gençlerinde hazır bulunduğu Hamidiye köyünde ki köy kahvaltısı etkinliklerinde, köy kadınlarının hazırladıkları, zeytin ve zeytinyağı tabaklarının yanı sıra cevizli lokum, ev makarnası, mısır ekmeği ve karalahana gibi yöresel yemekler misafirlere ikram edildi. Köy meydanında devam eden etkinlikler, türküler ve şiirler ile renklenirken, Hamidiye köyü yöresel şekeroğlan oyunu beğeniyle izlendi. Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın da eşlik ettiği şekeroğlan oyunu, izleyenlere keyifli dakikalara yaşattı.

Üniversiteli gençler yöresel kıyafetler giyerek zeytin ağaçlarından zeytin topladı. Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren genç temsilcileri, birlikte toplu fotoğraf çektirerek anı ölümsüzleştirdi.

 

(Son Güncelleme: 10 Eylül 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir