Kosova Gezilecek Yerler

Kosova Gezilecek Yerler

Kosova Gezilecek Yerler

Kosova, pek çok kişi tarafından yıllardır iyi insanlar ülkesi ve Balkanların başkenti olarak anılmaktadır. Bununla beraber ülke, Sırbistan, Karadağ, Arnavutluk ve Makedonya’ya da komşu sınırları içinde yer almaktadır. Türkiye’ye de yakın bir ülke olması ve kültürünün Türk kültürüne yakın olması sebebi ile ülkede Türk nüfusu fazladır. Ülke Avrupa kıtası ile Balkanları birbirine bağlayan bir konumda yer alması sebebi ile de pek çok gezilecek tarihi ve turistik noktaları bulunmaktadır.

Kosova seyahati yapmayı düşünüyorsanız Balkan turu ile Kosova’ya gittikten sonra çevredeki diğer şehirleri de görebilirsiniz. Vizesiz seyahat imkanı sağlayan Balkan ülkelerine uygun fiyatlı seçenekleri değerlendirmek için buraya tıklayın.

Kosova Gezilecek Yerler

Kosova’nın Başkenti Priştine’de Gezilecek Yerler

Priştine şehri, ülkenin başkenti olması sebebi ile en çok tarihi ve kültürel alanın bulunduğu yerdir. Ülkedeki havaalanının da bu şehirde olması, turistler açısından daha da tercih edilebilir olmasını sağlamaktadır. Ülkemizden sadece İstanbul aktarmalı olarak gidilen bu ülkeye uçuş süresi yaklaşık olarak 1 saat 20 dakika olmaktadır. Turistler havaalanına indikten sonra Priştine havaalanında 15 dakika boyunca bekleme noktalarında bedava olarak wireless hizmetinden de yararlanabilmektedir. Ülkeye bu kadar ziyaretin olmasının bir sebebi de ülkenin Türk vatandaşlarından herhangi bir vize talebinin olmamasıdır. Para birimi olarak ‘Euro’ kullanılan ülkede önceden yanınızda Türk Lirası yerine Euro bulundurmanız sizin yararınıza olacaktır. Ancak Türk Lirasını çeviren dövizler de bulunuyor.

Priştine şehrinde gezilecek yerler listesine gelecek olursak; şehrin hemen hemen herkes tarafından bilinen en meşhur yeri ‘Bill Clinton’ adındaki ana caddesidir. İstanbul’daki İstiklal Caddesine benzerliği ile dikkat çeken bu cadde ülkenin en meşhur ve şatafatlı yeri olmaktadır. Trafiğe kapalı caddede tarihi kafe ve restaurantlar turistler tarafından sıkça ziyaret ediliyor.

Gece Hayatı Denince Akla İlk Gelen Şehir: Prizren

Tarihi ve turistik yerlerden sonra eğlenceli bir gece hayatı yaşamak isteyenler için Prizren harika bir şehir. Prizren de tıpkı Priştine şehrinde olduğu gibi pek çok tarihi ve turistik olarak gezilecek yer bulunmaktadır. Bu şehir aynı zamanda nüfus bakımından da ülkenin en kalabalık ikinci şehri unvanına sahiptir.

Gündüz şehrin sokaklarında gezdiğinizde eski ve tarihi binaları ve yapıları görürken aynı zamanda da ne kadar sessiz ve huzur dolu bir şehir olduğunu düşünebilirsiniz. Bu durum saat gece yarısına yaklaştığında ise tam anlamı ile tersi bir hal almaktadır. Tarihi binaların olduğu sokakların sonlarına doğru yer alan caddelerde karşılıklı olarak pek çok bar ve pub tarzı yeri bulmak mümkündür. Bu yerler, daha çok gece yarısına doğru açıldıkları için siz tarihi sokaklarda seyahat ederken, müzik sesleri ve insan kalabalığı direkt olarak sizi kendisine davet etmektedir. Ülkede kullanılan para biriminin Euro olması sebebi ile içkiler biraz pahalı da olsa mutlaka görülmesi gereken yerler listenize Prizren şehrini de eklemeyi unutmayın



(Son Güncelleme: 21 Temmuz 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Pırlanta Bileklik

Pırlanta Bileklik

Pırlanta Bileklik Pırlanta bileklik, şıklık ve zarafeti bir araya getiren, her anın ve her kıyafetin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir