Seçimde Öncelik Dönüşümde
Seçimde Öncelik Dönüşümde

Amerika, Muhalefetimizin Çökmesini İstemez

Amerika, Muhalefetimizin Çökmesini İstemez

Amerika Döviz kurlarıyla neden oynuyor. Çünkü, Türkiye’deki ekonomik muhalefet ile siyasi muhalefetin çöktüğünü gördü.
Henüz, Başkan Erdoğan ile hesabı bitmediği için bu iki muhalefetin kendine gelmesini istedi. (CHP) deki kavganın, bölünmeye doğru gittiğini hissetti.
Destek verdiği Kılıçtaroğlu’nun düşmek üzere olduğunu, gördü. Ayrıca büyük özenle takip ettiği, Akşener projesinin çökmek üzere olduğunu, anladı.
Ve. Döviz ile oynamakta uzman içteki ve dıştaki ekonomik ajanlarını, devreye sokarak, döviz fiyatlarında hissedilir bir tırmanma yaratmayı, becerdi.
Ve. Birkaç haftadan beri, kendi içindeki savaş ile uğraşan (CHP) ye, nefes alma imkanı verdi. Nitekim ekranlarda rahip krizini tartışan her (CHP) li konuşmacının, her fırsatta konuyu döviz artışlarına bağladığına, tanık olduk.
Artık. Amerika, İran’da yaşanacak ekonomik ve toplumsal Kaosun, Türkiye’ye kaymasını planlamaktadır.
Şimdi, Türkiye’de yakaladığı, siyasi ve ekonomik muhalefeti, zamanı gelince kullanmayı bekleyecektir. Bu bakımdan, Türkiye’deki özellikle siyasi muhalefeti, yalnız bırakamaz.
Nitekim, (CHP) deki olağanüstü kongre tehlikesinin kalktığını görünce, heyetler arası müzakerenin, önünü açmıştır. Amerika Türkiye’nin de Mısır gibi, Suudi Arabistan gibi, diz çökmesini istiyor.
İsrail ile birlikte çalışmasını istiyor. F-400 krizi bahane, esas hedefi Türkiye ile Rusya’yı, birbirine düşman haline getirmek istiyor.
Türkiye’nin, Çin ile birlikte görünmesi ve Çin’den kredi alması, Amerika’yı çıldırtmıştır. Menderes hükümetinin yıkılma sebebi, Sovyet Rusya’dan alınmak istenen, kredi yüzündendir.
Erdoğan başkan oldukça ve Ak Parti MHP iktidarı devam ettikçe, biz Amerika ile itiş kakıştan kurtulamayız. Amerika (HDP) gibi, (CHP) ve İyi Partiyi de, kendisine yakın görüyor.
Ama. (CHP) ve özellikle iyi Parti tabanını, hiç tanımıyor. İşte bu yüzden, kriz denemelerinde başarılı olamıyor.

GÜNÜN SÖZÜ
Nefret,
Yüreksizlerin korktukları zaman
Duydukları bir öç alma isteğidir.
‘’B.Shaw’’



(Son Güncelleme: 9 Ağustos 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir