Özcanbaz; “Buski’den bin 783 kişiye tapu tedbiri”

Özcanbaz; “Buski’den bin 783 kişiye tapu tedbiri”

Milliyetçi Hareket Partisi Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, ”Yol Katılım Payı” nedeniyle Buski’nin Gemlik’te 1783 kişinin tapusuna tedbir koymasına tepki gösterdi.

Uygulamanın sosyal devlet ilkesine yakışmadığının altını çizen MHP İlçe Başkanı ”yanlış olan her konunun karşısındayız” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesinin şirketi olan Buski’yi ağır dille eleştiren Özcanbaz, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi; ”Gemlik Tapu Müdürlüğüne, Buski tarafından gönderilen evrakta, 1780 vatandaşımızın taşınmazlarına 50-100 TL gibi basit ücretler nedeniyle  bile tedbir koyulduğunu öğrendik. Vatandaşların vergileri ile faaliyetlerine devam eden Belediye şirketlerinin, vatandaşlara ek ücret çıkarması ve bunun karşılığında icraya sevk edilmelerine anlam veremedik. Eğer sadece Gemlik’te 1780 kişi icralık oluyorsa, diğer ilçelerdeki rakamı da merak ediyoruz.

   FİRMALARIN ZARARLARI NEDEN VATANDAŞTAN KARŞILANIYOR?

Bahsettiğimiz konu su borcu değil, Buski tarafından vatandaşların vergileri ile yapılan çalışmalar adına bedel isteniyor. Görevden alınan Recep Altepe’nin benzer çalışmaları olmuştu. O dönemde Buski’nin de önemli harcamalarının olduğunu ve şirketin ciddi anlamda borç içinde olduğu biliniyor. Belki de, benzer sebeplerden görevden alınan Altepe’nin politikalarına aynı şekilde devam edilmesine anlam veremiyoruz.

Bizler, Milliyetçi Hareket Partisi mensupları olarak bu uygulamayı kabul edemeyiz. Her zaman vatandaşımızın ve haklının yanında olacağız. Geçmişte de böyleydi, bugün de böyle olacak” dedi.

Konu ile alakalı bilgilendirme yapan İlçe Başkanı, Tapu Müdürlüklerine evrakların gönderildiğini ve vatandaşların çoğunun icralık olduğundan bilgisinin olmadığını ifade etti. Özcanbaz bahse konu evrakı da kamuoyu ile paylaştı.



(Son Güncelleme: 19 Temmuz 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir