Gemlik’te 15 Temmuz Ruhu

Gemlik’te 15 Temmuz Ruhu

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 2.yıldönümü etkinlikleri, Gemliklilerin coşkulu katılımlarıyla devam etti.
15 Temmuz Demokrasi Meydanında kurulan dev sahnede, kendine has üslubuyla “1915’ten 15 Temmuz’a” kadar yaşanan olayları anlatan Aktör, şair ve yazar Ahmet Yenilmez’i binlerce vatandaş ilgiyle takip etti. Etkinliklerin son gününde programlar hız kesmeden devam etti. Gemlik Belediyesi son olarak, TV programcısı, şair Serdar Tuncer ile Gazeteci Yazar Süleyman Özışık’ı Gemliklilerle buluşturdu.
İlk olarak sahneye çıkan Serdar Tuncer, 15 Temmuz’da Milletçe dimdik bir duruş gösterildiğini söyledi. Çocuklarınıza, 15 Temmuzda, 100 yıllık bir defteri bir daha açılmamak üzere kapattığınızı mutlaka söyleyin diye konuşan Tuncer, Osmanlının 4 asır adaletle yönettiği topraklarda bugün irili ufaklı 65 ülke kurulmuş. İşte biz buyuz. Tarih öğüt verince böyle öğüt veriyor. Yeryüzünde hangi ülkeden bahsederseniz bahsedin, bir ülkeden bahsetmiş olursunuz. Ama Türkiye deyince bahsettiğiniz sadece bir ülke değildir. Bu dünyanın muhalefetiyiz biz. Nasıl dedelerimiz 6 asır adalet ve muhabbet taşımızsa yeryüzüne, biz o muhabbeti, ilah-i kelimetullah, Nizam-ı Alem diyerek tıpkı dedelerimiz gibi taşıyacak tek milletiz. Bunun için uğraşıyorlar iki asırdır bizlerle” dedi. Tuncer’in Türkü ve şiirleriyle renklenen geceye vatandaşlarda ellerindeki Türk Bayraklarını sallayarak eşlik etti.
Gecenin ilerleyen saatlerinde de Gazeteci Yazar Süleyman Özışık, Gemliklilere seslendi. 15 Temmuz’un küresel bir işgal hareketi olduğunu söyleyen Özışık, 15 Temmuz sıradan basit bir örgütün bir darbe girişimi değildir. Olaya böyle bakarsak durumu küçümsemiş oluruz. 15 Temmuz küresel bir işgal planıydı. Eğer darbe girişimi başarıya ulaşsaydı, Güney sınırımızdan 25 bin PYD ve IŞİD militanı ülkemize girecek, Yunanistan Ege Denizi’ndeki haklarımıza tecavüz edecekti. Biz o gün basit bir darbe girişimi atlamadık. Milletimiz tıpkı milli mücadele dönemindeki ruh ile milletin istiklalini devletin bekasını korudu” dedi.
Gemlik’in sevilen sesi Bayram Büyükoruç’un da birbirinden güzel musiki eserlerini seslendirdiği etkinlikler pazartesi sabaha karşı 02:30’da son buldu. Etkinliklerin ilk gününden itibaren vatandaşlara Gemlik Belediyesi tarafından çeşitli ikramlar da yapıldı.



(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

23 Nisan Etkinliklerine Coşkulu Başlangıç

23 Nisan Etkinliklerine Coşkulu Başlangıç

23 Nisan Etkinliklerine Coşkulu Başlangıç 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir