Yıldız; Srebrenitsa Bir Soykırımdır

Yıldız; Srebrenitsa Bir Soykırımdır

Yıldız; Srebrenitsa Bir Soykırımdır

Saadet Partisi Gemlik İlçe Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız, Srebrenitsa katliamının yıldönümü ile alakalı olarak bir basın açıklaması düzenledi. Yıldız, ‘Katliamda hayatını kaybeden tüm Müslüman kardeşlerimize Allah’tan rahmet dilerim’ şeklinde başladığı konuşmasında şunları söyledi.

‘Yirminci yüzyılın sonuna gelindiğinde, tüm dünyanın gözlerinin önünde, İkinci Cihan Harbi nden sonraki en büyük katliam sözde medeni Avrupa’nın tam ortasında yaşanmıştır. Avrupa nın ortasında Müslüman bir millete tahammül edemeyen, tepeden tırnağa silahlı Sırp’lar diğer Avrupa devletlerinin de desteğini alarak Müslümanlara karşı saldırılara başladılar. Tüm zor şartlara rağmen, Rahmetli Aliya İzzetbegoviç in tabiriyle, üçüncü yolu tercih eden Müslümanlar, Sırp zorbalara karşı kahramanca direndiler. Bosna-Hersek, bu şanlı direnişinde en büyük desteği rahmetli hocamız Necmettin Erbakan’dan aldı. Uygulanan silah ambargosuna rağmen Müslümanlar Avrupa’nın en donanımlı dördüncü büyük ordusunu durdurmayı başardılar ve bir adım daha ileri giderek, savaşın başında Bosna-Hersek in yüzde 70 ini ele geçiren Sırplardan topraklarını geri almaya başladılar. Ancak, Sırplar ve Karadağlılar, savaşı kendilerine yakışır bir şekilde sonlandırmaya çoktan karar verdiklerinden, insanlık tarihine kara bir leke olarak geçen Srebrenitsa katliamına imza attılar. Bu da demek oluyor ki, Müslümanların batıdan adalet ummayı bir kenara bırakıp, kendisini gözden geçirmesi gerektiğini göstermektedir. İslam dünyasının öncelikli ihtiyacı “İslam Birliğini” tesis edip “Yeni Bir Dünyanın” kurulmasını sağlamaktır.’ diyerek sözlerini noktaladı.

 



(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik'te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı. 2025 PISA Pilot Uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülkemizdeki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir