Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi
Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Yeni Milliyetçilik Dönemi

Yeni Milliyetçilik Dönemi

Tüm dünyada, milliyetçi duyguların yükseldiğini izliyoruz. Nitekim Amerika’nın ve Nato’nun projelerine rağmen ve FETÖ ile (P.K.K) nın provokasyonlarına karşın MHP nin rahatlıkla barajı aşması, önlenemedi.
Eğer, İyi Pati projesi ile milliyetçi yükselişin önü kesilmeseydi, (MHP) nin (%20) leri aşacağını, görecektik. Aslında metal yorgunluk Ak Parti yöneticilerinden çok patinin kuruluş felsefesindedir.
FETÖ örgütü ve cemaat mensupları, dindarlı ve muhafakarlık imanını, yıpratmıştır. Yakın gelecekte bu boşluğu, yeni milliyetçilik anlayışı, dolduracaktır.
Yeni milliyetçilik ne demektir. Yeni milliyetçilik, ırkçılık yapmayan ve ayrımcılığa sapmayan, milliyetçilik anlayışıdır.
(CHP) ve (HDP) yakınlığı ise zaman içinde (HDP) ye yarayacaktır. Bu seçimlerde bile, (HDP) barajı aşsın diye, (HDP) ye oy veren (CHP) liler olduğunu, okuduk.
İşte bu sempati, (CHP) nin (HDP)içinde erimesine, vesile olacaktır. Cumhur ortaklığının devam etmesi halinde ise (MHP) nin disiplinli ve örgütçü yapısı, Ak Partiyi bu ortaklık içinde, eritecektir.
Yani, birkaç seçim sonra, güçlü bir yeni milliyetçi parti ile (HDP) birlikteliği ile harmanlanmış yeni bir (CHP) nin mücadelesini görürsek, hiç şaşırmayız.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’da, milliyetçilikteki yükselişin farkındadır. Meydanlarda ‘’tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak’’ diye seçmenlere ‘’Dörtlü çektirmesinin’’ temelinde, bu vardır.
Bu söylemlerin içinde, dini ve ırkı vitrine çıkaran, bir ifade yoktur. Meral Akşener’in önerdiği gibi artık merkez parti olma dönemi de, bitmiştir.
Amerika’nın ortak gibi değil, düşman gibi davrandığı bir dönemde, halkımızın birleşeceği tek unsur, ırkçı olmayan bir milliyetçiliktir.
Eğer, hepimiz böyle bir milliyetçilikte birleşirsek, dostlarımız artacağını ve düşmanlarımızın ise çok azalacağını, görürüz.

GÜNÜN SÖZÜ
Ülkemi ailemden çok severim,
Ama insanlığı da, ülkeme değişmem.
‘’Fenelon’’



(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir