Gemlik’te yüzlerce kişi aynı sofrada

Gemlik’te yüzlerce kişi aynı sofrada

Büyükşehir Belediyesi’nin ramazan ayı nedeniyle 17 ilçenin tamamında ve 7 ayrı ülkede yaptığı iftar programları, Gemlik’te de yüzlerce kişiyi aynı sofra etrafında buluşturdu. Gemlikli hemşerilerinin ramazan coşkusuna ortak olan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı konuşmada, farklılıklar ya da anlaşmazlıklar ne olursa olsun birlik ve beraberliğin bozulmaması uyarısında bulundu.

Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği organizasyonlarla, 17 ilçe ile 7 farklı ülkede 11 ayın sultanı ramazanı ‘ruhaniyetine uygun şekilde’ yaşatmaya devam ediyor. Bir yandan Bursa’nın tüm ilçelerinde kurduğu iftar sofralarıyla vatandaşları bir araya getiren Büyükşehir Belediyesi, diğer yandan başta Balkan ve Kafkas ülkeleri olmak üzere dünyanın farklı coğrafyalarında benzer etkinliklerle Müslümanlar arasında birlik ve beraberliği sağlıyor. Ramazan ayının coşkusunu insanlara aktaran, katılımcıların kalplerinde manevi hislerin oluşmasına neden olan etkinliklerden biri de Gemlik’te gerçekleştirildi. İlçe merkezinde kurulan iftar sofraları, binlerce vatandaşı bir araya getirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın da katıldığı organizasyonda, 2 bin 500’ü aşkın kişi orucunu birlikte açtı.

Birlik ve beraberlik uyarısı
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, iftar öncesinde masaları tek tek dolaşarak vatandaşları dinledi. Ardından kürsüye çıkan ve halka hitap eden Başkan Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu iftar sofralarıyla ramazan ayının dolu dolu geçtiğini söyledi. Bursa’da olduğu gibi Balkan ve Kafkas ülkelerinde de benzer atmosferlerin yaşandığını, kurulan onlarca iftar sofrasıyla yüzlerce-binlerce Müslümanın aynı mekanda omuz omuza oruç açtığını ifade eden Başkan Aktaş, “Dün akşam Orhangazi’de idik, bugün buradayız. Bursa’nın 17 ilçesinde de birbirinden güzel iftar programlarına şahit oluyoruz. Bu şekilde mübarek ramazan ayının da son günlerine geldik. Bitmesine sadece 5 gün kaldı. İnşallah haftaya Cuma günü bayramın birinci günü olacak” dedi. Başkan Alinur Aktaş, konuşmasında, var olan huzur ve istikrar ortamının kıymetinin bilinmesini istedi. Türkiye’de birlik ve beraberlik içerisinde yapılan iftarların dünyanın mağdur birçok coğrafyasında hayal dahi edilemediğini vurgulayan Başkan Aktaş, “Özellikle Müslümanların yaşadığı bölgelerde insanlar, ‘Acaba bugün iftarı sağ salim yapabilir miyim, sahura erişebilir miyim?’ derdi içerisinde. Allah’a hamdolsun, Türkiyemiz dimdik ayakta. Bir ve beraber oluşumuzu bozmaya çalışan o kadar çok farklı çevreler var ki! Bu ülkenin huzurunu bozmak istiyorlar. Her türlü kötülüğü yaptılar fakat birlik ve beraberliğimizi bozamadılar. Uyanık olduğumuz müddetçe, farklılıklarımız ne olursa olsun bir ve beraber durduğumuz müddetçe kötü emellerinde muvaffak olamayacaklar” diye konuştu.

Başkan Aktaş’a teşekkür
Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise yaptığı konuşmada, ramazan ayının son günlerinde bulunduklarına değinerek, ilçede farklı bir ramazan akşamı yaşanmasının sebebi olan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür etti. Gemlik’in Büyükşehir yatırımlarıyla değişerek güzelleştiğini, her geçen gün geliştiğini kaydeden Yılmaz, “Sofralarımız bu akşam daha bir bereketlendi. Gemlik’imiz de gün geçtikçe mesafe kat ediyor. Arıtma tesislerinden bölge parkına, Çarşı Deresi’nin rekreasyonundan birçok ana arterin asfaltlanmasına, meydan düzenlemelerinden çay bahçelerinin revize edilmesine kadar birçok alanda ilçemizin çehresi değişiyor. Gemlik Gemlik olalı, böyle hizmetler görmedi. Bugün de hizmet kervanına altın bir halka eklenmiş oldu. Bölge hastanemiz hizmete girdi. İnşallah pazartesiden itibaren kademe kademe hasta kabulüne başlamış olacak” şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Ezan vaktinin girmesiyle birlikte binlerce Gemlikli, ortak duygular içerisinde yemeğe başladı.



(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir