GTSO'dan Anlamlı Etkinlik
GTSO'dan Anlamlı Etkinlik

GTSO’dan Anlamlı Etkinlik

GTSO’dan Anlamlı Etkinlik

B u yıl kuruluşunun 125.yılını kutlayan Gemlik Ticaret ve Sanayi odası anlamlı bir programa ev sahipliği yaptı.
Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Paşa Ağdemir ve Meclis Başkanı Hasan Yıldırım, odanın kurucusu olan Ali Galip Beyin torunlarını ağırladı.
GTSO Başkanı Paşa Ağdemir, 125 yıl önce kurulan odanın kuruluşundan bu tarafa arşivinin büyük bir kısmının ilk günkü özenle saklandığı ifade ederek, bu arşivlerde yapılan çalışmalarda ilçenin ticaretini ilgilendiren bir çok bilgiye ulaşıldığını ifade etti.
Ağdemir, “ülke genelinde bulunan 365 odamız hep ilklere sahip ve oldukça önemli bir yer alıyor. 125 yıl önce kurulan odamızın hali hazırda torunlarından Abdullah Kavlak başkanvekili, Haluk Güveniş ise Ankara temsilcisi olarak görev yapıyor. Önceki dönemlerde Ali Galip Bey’in ailesinden torunlarından odamız üyesi ve yöneticisi çok sayıda isim görev yaptı. Sadece kurmakla değil aradan 125 yıl geçmesine rağmen odaya katkı sunmaya devam ediyor. Yarbay rütbesi ile orduda görev yaparken ilçemize kazandırdığı Atatürk Anıtı’nı yine oda olarak bizler yeniliyoruz” dedi.
GTSO arşivlerinden elde edilen bilgiler ve aileler ile yapılan görüşmelerde ortaya çıkan soy ağacında hayatta olanların bir kısmının da katıldığı programda, katılımcılara çalışmaları yapan Kadriye Komit ve Reyhan Çorum’da bilgiler verdi.
Elde edilen bilgilere göre Ali Galip Bey, halen Küçük Kumla cami yanında bulunan mezarı bulunan Mimireisin oğlu. Yarbay rütbesi ile orduda görevler yapan Ali Galip Bey, Büyük Kumla ve Karacaali bölgelerinde Kurtuluş savaşı sırasında önemli roller aldı. Osmanlı Devletinin bölgedeki en etkin isimleri arasında yer aldı. Ali Galip beyin oğlu Eşref Kemalettin Dinçer’de Gemlik’te belediye başkanlığı yaptı. Adı Eşref Dinçer mahallesine verildi.
(Son Güncelleme: 30 Mart 2022)

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir