Belediyeden Gürcistan Müslümanlarına Yardım

Belediyeden Gürcistan Müslümanlarına Yardım

Belediyeden Gürcistan Müslümanlarına Yardım

Gemlik Belediyesi, bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Gürcistan Acara Bölgesi müslümanlarına desteklerine devam ediyor.
Gemlik Belediye Meclisi kararıyla Gürcistan Acara Bölgesine yapılan yardımda, Gemlik Belediyesine İHH ve Gürcistan Mizani Derneği de destek verdi. 400 aileye erzak yardımı ve iki farklı noktada iftar programı ile gerçekleştirilen yardım kampanyasına Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı, Meclis Üyeleri Ersin Kahraman, Fehmi Arslan ve Belediye Özel Kalem Müdürü Halil İbrahim Atış da refakat etti.
İlk İftar Yeni Yapılan Camide
Batum’da bulunan Orta Cami dışında uzun aradan sonra yapılacak ilk caminin bahçe bölümünde düzenlenen iftar programında söz alan Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı; ”Türkiye, Türk dünyası ve İslam âleminin umudu oldu. Gürcistan topraklarında islamı yaşatmak için mücadele veren kardeşlerimize destek vermek, bizler için görevdir. Gemlik Belediyesi olarak üç yıldır Ramazan Ay’ında Müslüman kardeşlerimizin yanında olmaya gayret veriyoruz.
Kardeş şehir uygulamasıyla önemli adımlar atıyoruz. İslamın sancaktarlığını yapmış ecdadın torunları olarak, atalarımızdan miras kalan görevi yerine getirmenin de mutluluğunu taşıyoruz. Türkiye’nin büyümesi, Türk ve İslam coğrafyası adına bu nedenle çok önemlidir. Sizlerin duaları ve inancımızla inanıyoruz ki daha iyi noktalara geleceğiz” dedi.
İftar sonrasında Batum da bulunan Müslümanlarla da sohbet etme imkânını bulan Gemlik heyeti, burada yaşanan temel sorunları da dinleme imkânı buldu.
Yardımlar Ahıska’ya Kadar Ulaştı
Ertesi gün Batum içerisinde yetim mahallelerine erzak yardımı yapılırken, 400 civarında Müslüman yetim ailenin yoklukla mücadele ettiğine şahit oldular. Burada kendilerine eşlik eden Mizani derneğinden sorunları dinleyen Gemlik heyeti, yardımların devam edeceği konusunda Gemlik’te temaslar gerçekleştireceklerini belirttiler. Farklı gruplarla Batum’a 4-5 saat uzaklıktaki köylere ve Acara bölgesine de yardım paketleri ulaştırıldı. Çalışmaları, Gemlik hayeti yakından inceledi.
İkinci İftar Gorcomi Köyünde
Gemlik Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programının ikincisi, Batum’un 130 kilometre uzağında dağlık bölgede bulunan Gorcomi köyünde gerçekleştirildi. 700 haneden oluşan Müslüman köy olan Gorcomi’de, Osmanlı döneminden bu yana, kısmen de olsa Türkçe öğretiliyor. Gorcomi Köyünde düzenlenen ve masrafları Gemlik Belediyesi tarafından karşılanan iftarda, hem köyde hayatına devam edenler, hem de ekonomik sorunlardan dolayı merkeze göç eden köylüler yer aldı. Masaların tamamen dolduğu ve ilgi gören iftar programına, Talu Belediye Başkanı da katıldı.
Son gün ise Gemlik heyeti Mizani Derneği ve daha önce bölgeye gitmiş olan İHH temsilcileriyle vedalaştılar.
Yılmaz; Kardeşlik Köprüsü Kurduk
Ziyaretlerinden ve temaslarından dolayı Gemlik heyetine gayretlerinden dolayı teşekkür eden Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz; ”Ecdadımız, hem Müslümanların, hem de yardıma muhtaç ülkelerin, halkların ümidiydi. Bizler de, o ecdadın torunları olarak aynı hassasiyeti göstermeye devam ediyoruz. Gemlik Belediyesi bir taraftan kardeş şehir ilan ettiği Bosna’da spor salonu yaparken, bir yandan da Ramazan’ı yaşamak adına mücadele veren ve yokluklardan buna fırsat bulamayan Kafkasya’daki Müslümanların yanında yer alıyor.
Gürcistan’a bağlı Acara Özerk Cumhuriyetinde bulunan Müslümanlarla, yaptığımız aktiviteler sonrasında adeta kardeşlik köprüsü oluşturduk. Gönül coğrafyamızın insanlarına her zaman elimizden gelen yardımı yapacağız. Türkiye olarak Allah’ın izniyle İslamın sancaktarlığına devam edeceğiz” dedi.



(Son Güncelleme: 21 Mayıs 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir