....Allah'a Şirk Koşmak...
....Allah'a Şirk Koşmak...

….Ramazan Ayı…

….Ramazan Ayı…

11 ayın sultanı evvel-i rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden azat olan bir ayın içine gireceğiz inşaALLAH. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) ;
“Ümmetim Ramazanda ne kazandıklarını bilseydiler bütün senenin Ramazan olmasını isterdiler”
Ramazan ayı geldiğinde mü’minin duygusunu şöyle tarif ediyor büyükler;
Bir aile düşünün 18-20 sene çocukları olmamış, 20 sene sonra Allah (c.c.) bu aileye bir çocuk nasip etse ailenin sevinç duygusunu düşünebiliyormusunuz? İşte ramazan geldiğinde bir mü’min o kadar sevinecek. Neden? Rahmet ayı geldi diye…
Ramazan ayı çıkarkende bir evden 20 yaşında bir delikanlı vefat ettiğinde durum nasıl oluyorsa mü’min o durumda olacak diyor büyükler.
İmam-ı Rabbani Hz. buyuruyor ki;
“Bilinmesi gerekir ki Ramazan ayı çok büyük bir aydır. Bu ayda nafile olarak yapılan namaz,zikir, sadaka vb. gibi
ibadetlere diğer aylarda yapılmış farz ibadetin sevabı verilir. Ramazan ayında bir farz ibadetine diğer aylarda yapılmış 70 farz sevabı verilir.”
Kim bir oruçluya iftar ettirirse Allah(c.c.) onu affeder ve cehennemden azat eder. Ramazan ayında bir kimse elinin altında çalışan işçisinin, talebesinin v.s. işini hafifletirse Allah(c.c.) onu affeder ve cehennemden azat eder. Razamaz ayı girdiğinde Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bütün esirleri salardı ve her isteyene verirdi.
Bir kimsenin ramazanı nasıl geçerse bütün senesi öyle geçer, bir kimsenin cuması nasıl geçerse bütün haftası öyle geçer.
Yüce Süb’han bu gecelerin her birinde cehennem azabını hak kazanan binlerce kişiyi cehennemden azat eder. Tabiri caiz ise bu ayda Allah (c.c.) kulunu affetmek için bahane arıyor, kulda kendisini affettirmek için bahaneler araması lazım değil mi? Kul da hiçbir gayret yoksa Mevla ne yapsın böyle kuluna ?
Bu ay içerisinde cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır, şeytanlar zincire vurulur. İçimden hala günah işlemek geliyor denilirse nefis devrede. NEFİS NE PİS… 70 şetandan daha etkili olan nefis görevde!
Rabbimiz “ben şetanı bağladım, ey kulum sen de nefsini etkisiz hale getirde ben senden razı olayım” buyuruyor dercesine….
İftar da acele yapmak (akşam ezanı okundu daha beklememek), sahur yemeğini de imsağa 1 saat veya 45 dk yapmak sünnetir. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) önemle dururdu. Kullağa yakışan acziyet yani Ya Rabbi, açlığa dayanamıyorum cehenneminden koru beni demektir. Hurma ile iftar açmak sünnettir. Zira Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurmuşlardır;
“Sizden biriniz iftar ettiği zaman hurma ile iftar etsin, çünkü hurmada bereket vardır”
Bir de Efendimiz (s.a.v.) ; “hurma ne güzel sahur yiyeceğidir buyurmuşlardır” Bunun için sahurda en son 3-5-7 tane hurma yiyelim, gün boyunca zinde kalmamıza büyük katkı sağlayacaktır. Tecrübeyle sabittir.
Ramazan ayında Kur’an-ı Kerim’i hatmetmek (Fatiha suresinden Nas suresine kadar okumak veya dinlemek) ve teravih namazını kılmak kuvvetli sünnetlerdendir. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyuruyor;
“Bir kul Kur’anı hatim ettiği zaman 60 bin melek ona salat eder” bir de bu hatim ramazanı şerif ayında olursa ne olur düşünmek lazım.
Şüphesiz cennet 4 kişiye aşıktır:
1- Ramazan orucu tutana,
2- Kur’an okuyana,
3- Dilini (yalan, gıybet v.b.) yasaklardan koruyana,
4- Komşularına yemek yedirenlere.
Bu ayın gecelerini süsleyen teravih namazı çok kıymetli bir namazdır. Her gecesinde ayrı bir fazilet vardır.
1. gecenin fazileti ; annesinden doğduğu gün gibi affolur, 2. gecenin fazileti; annesinin-babasının günahları affolur bunun gibi daha nice faziletler…. Ben nasıl kılacağım demeyelim toplamda 23 dk. Yeri geliyor 45 dk telefonda konuşuyoruz. Bu faziletleri kaçırmayalım.
Ramazan-ı Şerif’iniz HAYIRLI OLSUN….
Fi emanillah (Allah’a emanet)…



(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir