Mecliste Kesin Hesap Raporu Tartışması

Mecliste Kesin Hesap Raporu Tartışması

Mecliste Kesin Hesap Raporu Tartışması

Gemlik Belediye Meclisi Mayıs ay’ı ikinci toplantısını Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası Meclis Salonunda gerçekleştirdi.

Toplantıda, 2017 Mali Yılı Kesin Hesapları ile alakalı CHP Meclis Üyesi Galip Gür ve Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın satılan belediye mülkleri ve yapılan hizmetler üzerine uzun süren tartışma dikkat çekti.

Mecliste görüşülen konular içinde Kurtul Göleti ve çevrede yapılacak olan faaliyetler anlatıldı. Buraya çok sayıda Turist geldiğini ifade eden Yılmaz; ”Turistler için uygun yol olsa da, köylüler bölgedeki arazilerine giderken çok zorlanıyor. Burada fiiliyatta olan yolu plana işlemek istiyoruz” dedi. Konu CHP’nin ret oyuna karşı MHP ve Ak Parti oylarıyla kabul edildi.

Gündemin en çok dikkat çeken maddesi ise 2017 Mali Yılına Ait kesin hesapların okunmasıydı. 105 Milyon gerçekleşen bütçe olduğu vurgulanırken, konu eleştirilerin de odağı oldu. Kesin hesap ile alakalı söz alan Galip Gür, ”134 milyon TL bütçede gerçekleşen 105 milyon. Tahsil edilemeyen rakam ise 68 milyon TL. Gerçekleşme oranı ise %60. 25 Milyon ek bütçe yapılmasa, gerçekleşme oranı daha yüksek olacaktı. Tahmini satışlar yer almış 62 milyon TL beklenirken, gerçekleşen 30 milyon da kalmış. Sermaye geliri ise 75 milyon TL. Bütçedeki açığın sebebi Belediye Başkanımızın satışları sevmesidir. Allah’tan Gemport satılmış, yoksa bir şey yapamayacakmışız’ dedi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise; ”Sadece bizim belediyemizde satış yapılmıyor. Buna rağmen biz her hafta ya temel atma, ya da açılış gerçekleştiriyoruz. Ek bütçe yapmasaydık, bu hizmetleri nasıl yapacaktık. Gemport’u satmasam, belediye başkanlığı maaşı kadar maaş alıyor olacaktım. 23 ay görev yaptınız, tek bir temel atmanız, açılışınız var mı? Biz hizmet yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Haziran Ay’ı meclisi Ramazan ve seçim çalışmalarından dolayı tatil edildi. Sonraki meclis Temmuz Ay’ında toplanacak.



(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT Merhaba sevgili okurlar, bu yazıda pek çok kişinin şikayeti olan boyutuna göre …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir