Çimtaş'ta Greve Saatler Kala Anlaşma Sağlandı

Çimtaş’ta Greve Saatler Kala Anlaşma Sağlandı

Çimtaş’ta Greve Saatler Kala Anlaşma Sağlandı

Gemlik Fabrikalar Bölgesine bulunan Çimtaş A.Ş. ile Türk Metal sendikası arasında greve kadar uzanan süreç, grevin başlamasına saatler kala mutlu sonla noktalandı. Bin 200 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinde imzalar sabaha karşı atıldı.
Sevinçle karşılanan sözleşme sonrasında açıklama yapan Türk Metal Sendikası Gemlik Şube Başkanı Kemal Durmaz; ”Bir kez daha sendikamızın işçilerimizle birlik olduğunda neler yapabileceğini gördük. Sabah greve başlayacağımızı, kararlı olduğumuzu görünce işveren daha fazla direnmedi ve sözleşmeyi imzalamak zorunda kaldı. Bu dönemli ardı ardına ikinci zaferimizi kazanmış olduk. Sendika yönetimimize, sendika üyelerimize, işçilerimize ve ailelerine, kısacası bize süreçte destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
İlk Altı Ay İçin %24
MESS ile yapılan son dakika anlaşmasında %9 altında kalan artışlar %9’a çekilirken, ilk altı ay için sosyal haklar dahil %24 artış sağlandı. Aynı zamanda Türk Metal Sendikası tamamlayıcı sağlık sigortasında ısrarının sonucu aldı. Çimtaş çalışanlarına tamamlayıcı sağlık sigortası da imza altına alındı.



(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir