Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi
Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Cumhur İttifakı Rahatladı – 23 Nisanın Ardından

Cumhur İttifakı Rahatladı – 23 Nisanın Ardından

24 Nisan seçim kararı içerideki muhalefet ile dışarıdaki bazı odakları üzdü. Aslında erken seçim kararı bir bakıma ‘’Cumhur ittifakının’’ geleceğini de, kurtarmış oldu.
Şayet yerel seçimler önce yapılsaydı, alınacak sonuçlar cumhur ittifakını, zedeleyecekti. Ak Parti ve (MHP) nin kayıpları, 2019 Kasım ayında yapılacak seçimlerde, belki de zirveye ulaşacaktı.
Çünkü, batı kaynaklı finans kurumlarının, Rusya, İran ve özellikle Türkiye’ye yaptıkları ‘’döviz kuru’’ operasyonları, ekonomimizi çok ciddi bir biçimde sarstı.
Bu ölçüde bir kriz, Erdoğan’ın meydanlarda yaptığı konuşmalarla, durdurulamazdı. İşte böyle bir ortamda, Devlet Bahçeli hem ‘’Cumhur İttifakını’’ hem de, kendi partisini bekleyen tehlikeleri, gördü.
Devlet Bahçeli, yaptığı erken seçim çağrısının, kabul göreceğinden emindi. Nitekim Cumhurbaşkanı Erdoğan’da bu teklifi, daha işlerine yarayacak hale getirdi.
Yeni seçim tarihi, şansı tekrar ‘’Cumhur İttifakına’’ doru döndürdü. Çünkü böyle bir kriz görüntüsü ile, 2019 Kasımına kadar gitmek, akıl karı değildi.
Ak Partinin de, (MHP) nin de büyük kayıp yaşayacağı, belliydi. Çünkü halkımız Afrin’de sağlanan başarının farkındaydı ama yaşadığı ekonomik krizden de şikayetçiydi.
Ayrıca, Ortadoğu ve Doğu Akdeniz’deki enerji kaynaklarını, paylaşmayı kafalarına koyan ‘’kuklacı ve kuklalara’’ karşı, yeni bir yönetim kurmak kaçınılmaz hale gelmişti.
Cumhur ittifakına karşı olanlar için de, yeni bir şans doğdu. Artık muhalefet blokundan ‘’nefret ve hakaret’’ dışında, öneriler beklediğimizi söylemeliyiz.
23 Nisan Kutluyoruz
23 Nisan 1920 tarihinde, Ankara’da açılan ilk meclis için Atatürk, ‘’ En beğendiğim eserim’’ demişti. Bu tarihi mecliste, Kurtuluş Savaşı ve gelecek kuşaklara iletilsin diye, çocuklara da armağan edilmişti.
İşin içinde, geleceğimiz olan çocuklar olduğu için 23 Nisan Bayramının genellikle çok ilgi çektiğini, görüyoruz.
Tabi. Çocuklarla birlikte, yaşadığımız etkinlikler arasında, 23 Nisan’ın ‘’Bağımsızlık ve Egemenlik’’ bayramı olduğunu da, hatırlamalıyız.
Atatürk’ün, ‘’en beğendiğim eserim’’ dediği meclis’e, bomba atanları da, kınamalıyız. Hem, Mustafa Kemal’in askerlerimiz deyip hem de 15 Temmuz darbe girişimi için ‘’kontrollü darbe’’ ve ‘’tiyatro’’ düzenleyenleri, samimi bulmayız.
Hepimizin 23 Nisanı, Hepimize Kutlu Olsun



(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir