Minik Öğrencilerden Atık Yağ Kampanyasına Destek

Minik Öğrencilerden Atık Yağ Kampanyasına Destek

 

Bitkisel atık yağların doğaya verdiği zararı önlemek ve atık yağların atılmasından kaynaklanacak kirlilikten korunması amacıyla Gemlik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan Atık Yağ Toplama Kampanyasına vatandaşların desteği giderek büyüyor. Yapılan araştırmalara göre evlerden lavabo ve giderlere dökülen atık yağlar kanalizasyon ve diğer gider borularının tıkanmasına da yol açtığı, kentin alt yapısına zarar vermesi sebebiyle, proje kapsamında bu tıkanıklığın önlenmesi ve 21 milyar litre suyun kirlenmesi önüne geçilmesi hedefleniyor.

Her geçen gün artan ilgi ile yürütülen kampanyaya son olarak Nadide Atamer Anaokulu öğretmen ve öğrencilerden büyük destek geldi.  Bir damlası tonlarca temiz su ve toprağı kirleten atık yağları okullarında biriktiren öğrenciler bu proje sayesinde hem çevreyi korumanın hem de sağlıklı bir gelecek için adım atmanın gururunu duydular. 120 litreye yakın evsel atık yağ toplayan öğretmenler ve öğrencilere, Gemlik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Dedetürk, zeytinyağlı sabun hediye ederek, projeye verdikleri destekten ötürü teşekkür etti.

Öğrencilerle okul bahçesinde bir süre sohbet eden Ahmet Dedetürk, “Çevreye ne kadar çok sahip çıkarsak o oranda başarılı oluruz. Atık yağlardan, pillere varıncaya kadar çevreyi kirleten tüm etkenler kanserojendir” dedi. Hediye sabunları öğretmenlere teslim eden Dedetürk, öğretmen ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.



(Son Güncelleme: 16 Nisan 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir