Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi
Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Az Ortak Sağlam Dost – Ekonomiyi Uzmanlara Bırakalım

Az Ortak Sağlam Dost – Ekonomiyi Uzmanlara Bırakalım

Eğer bir insanı veya bir ülkeyi dost olarak kabul etmiş isek, risk almayı da kabul etmeliyiz. Son haftalarda, zehirlenen diplomatların faturasının Rusya’ya kesildiğine tanık olmuştuk.
İngiltere’nin başını çektiği, Amerika’nın genişlettiği ve fırsatçı bazı Avrupa ülkelerinin de katıldığı, kampanya ile Rusya çok haksız bir biçimde, yıpratılmıştır.
Bu sanal kampanyanın tırmandığı dönemde, Türkiye Rusya’ya sahip çıkarak İran ile birlikte, Ankara’da bir ‘’moral toplantısı’’ düzenledi.
Aslında, hem İngiltere hem de Amerika, Türkiye’nin de bu kampanyaya katılacağını ummuştu. Amerika’nın; ‘’Suriye’den çekileceğiz’’ açıklaması da Türkiye, İran ve Rusya birlikteliğini bozmak içindi.
Amerika Kabile Devleti mi?
Başkan Trump, ‘’Suriye’den çekilme zamanı geldi,’’ diye açıklama yaptı. Pentagon ise hem (YPG) ye parasal destek verdi, hem de çekilmeyeceklerini, açıkladı.
Haraca kestikleri Suudi Arabistan ise Amerikan işgalinin devamını istedi. Amerika ise, bir ‘’Mafya Devlet anlayışı ile’’ Suudi Arabistan’dan ‘’koruma bedeli’’ talep etmiştir.
Son aylarda yaşadıklarımız, bize dostlarımızı da, düşmanlarımızı da, çok ayrıntılı bir biçimde, tanıtmıştır.
Suriye iç savaşı, Suudi Arabistan’ın ne insanlıkla ne de Müslümanlıkla ilgisi kalmadığını, ispatlamıştır. Türkiye’nin bu korkak ve iki yüzlü ülke ile her türlü ticari, dini ve kültürel ilişkilerini yeniden gözden geçireceğini düşünüyoruz.
İslam dininin en önemli ve en özel değerlerinin bu ülkede olmasına üzülüyoruz.
Enflasyon İki Hanede Kaldı
Mart ayındaki enflasyon, (%10,23) oldu. Şubat ayına göre, çok küçük bir düşme olmasına rağmen enflasyonun ‘’tek rakama’’ inmekte zorlandığını, görüyoruz.
Merkez Bankasının, Mart ayı içinde bazı ‘’döviz alımları’’ yapmasına rağmen, dövizin ateşini düşüremediğini, görüyoruz.
Şuanda, yapılacak bir faiz indiriminin, ‘’benzin dökme’’ etkisi yaratacağına, inanıyoruz. Biz de, yüksek faize karşıyız.
Şu günlerde, bir savaş dönemi yaşıyoruz. Devlet ve hükümet, Afrin’de ve Suriye sınırlarımızda çok başarılı operasyonlara, imza attı.
Ama. Ekonomik operasyonları, uzmanlarına ve sorumlularına, bırakmalıyız. Cumhurbaşkanımızın ‘’her ortamda’’ faiz indirimi şikayetini, yararlı bulmuyoruz.

GÜNÜN SÖZÜ
Dünya benim ülkem.
İnsanlar benim kardeşlerim.
İyilik yapmak da, benim dinimdir.
‘’Thomas Paine’’



(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir