GEMLİK’TE “BAĞIRMAYAN ANNELER” KONFERANSI

GEMLİK’TE “BAĞIRMAYAN ANNELER” KONFERANSI

Gemlik Belediyesi 2018 yılı kültür etkinlikleri kapsamında “Bağırmayan anneler” adlı konferansa konuşmacı olarak katılan Hatice Kübra Tongar anne-babalara altın değerinde önerilerde bulundu. Gemlik Belediyesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği ile Manastır Yunus Emre Kültür Merkezinde gerçekleşen konferansın açılışında, İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı kısa bir selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Katılımcılar ile dolup taşan konferansta, çocukların ve gençlerin doğru yetiştirilmesi ve ebeveynlerin üzerine düşen görevleri anlatan Hatice Kübra Tongar, “Çocuklarınıza rica dili ile emir vermeyin. Çocuğunuzu gücünüzle ezmeyin. Çocuğunuzun birinciliğini kabul edin, mukayese etmeyin. Bir yetişkine söyleyeceğiniz hiçbir şeyi çocuğunuza söylemeyin. Ve çocuğunuzun bize olan gereksinimini koz olarak kullanmayalım” dedi. Çocuklarınızı dinleyin, onlarla iletişim kurun diye konuşan Yazar Tongar, Çocuk eğitimi üç sacayağı üzerine kuruludur. Bunlardan birincisi anne-baba tutumu, ikincisi çocuğun nasıl tercihler yaptığı ve Allah’ın nasibidir. Allah’tan geleni de kabullenebilmek önemlidir. Birçok aile görüyoruz isyan etme noktasına gelmiş. Allah’tan ne istediğimizi iyi bilmemiz de çok önemli” ifadelerini kullandı.

Hatice Kübra Tongar, Gemlikli Annelere muhteşem bir niyet duası yaptırdı. Hayırlı bir amaca niyet edene tıpkı oruç ibadetinde olduğu gibi Allah’ın yardım edeceğini belirterek  “Hep beraber aşk ile niyet edelim” diyen Tongar, “Allah rızası için hayırlı ve bağırmayan bir anne olmaya niyet ettim. Sen kabul et Allah’ım” duasıyla söyleşisini sona erdirdi.

Konferans sonunda, Yazar Hatice Kübra Tongar’a hediye ve çiçek takdim edildi. Program bitiminde ise Yazar Tongar, katılımcılar için “Bağırmayan Anneler”, “Korkutarak Değil Sevdirerek Din Eğitimi” ve “Allah’ı Arayan Çocuk” isimli kitaplarını imzaladı.

 



(Son Güncelleme: 12 Şubat 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir