Takdir Kimin
Erdoğan Birleşmiş Milletlerde

Amerika’da Şaşkınlık – Bina Bazlı Dönüşüm

Amerika’da Şaşkınlık – Bina Bazlı Dönüşüm

Zeytin Dalı Operasyonunun, çok yönlü bir operasyon olduğunu göreceğiz. Bu operasyonun, Amerika’yı ilgilendiren tarafları olduğu gibi, sınırlarımızdaki yaklaşık 3 milyon sığınmacı ile de, ilgisi olacaktır. Konu sadece “Terör koridorunu” yok etmek değildir.

Amerika Kendini Yaraladı

Kudüs hezimetinden sonra, Amerika, Afrin’de bir hezimet daha yaşıyor. Türkiye’nin, böyle bir operasyona cesaret edemeyeceğini tahmin ediyordu. Bu yüzden, devamlı oyalayan bir politika izledi. Biraz özür, biraz tehdit içerikli, bir çok açıklama yaparak, operasyonu engellemeye çalıştı.

Ama Rusya ile mutabakat sağlandıktan sonra, askerimiz avucumuzun içindeki Afrin’e girdi.

Sığınmacılara Yer

Türkiye’nin, Afrin’i işgal etme diye bir planı yoktur. Ama Hatay’la ve Kilis’le iç içe olan Afrin’de, güvenliği sağlamak zorundadır. Sınırda yaşayan, yaklaşık 3 milyon soğınmacı için, kendi ülkelerinde bir alan bulmanın, zamanı gelmiştir. Bu proje muhalefetin sığınmacı konusunu, mahalle kahvelerinde istismar etmesinin, önünü de kapatacaktır.

Amerika’da Şaşkınlık 

Başkalarına demokrasi öğütleri veren Amerika, uygulamada tam bir “Kabadayı Devlet” görüntüsü veriyor. Suudi Arabistan hanedanın, Amerika bankalarında olan 750 milyar doların üstüne yattı. Mısır’da yönetime seçimle gelen Mursi’yi “Gezi tipi eylemlerle indirdi.” yerine darbeci general, Sisi’yi getirdi. Irak’a da demokrasi getireceğiz demil, 15 milyon insanon ölümüne sebeb olmuştu.

İçin İçin Kaynıyor

Amerika bürokrasisinin, Başkan Trump’u görevden almasının an meselesi olduğunu okuyoruz. Amerika yargısının ve istibarat örgütlerinin Başkan Trump’un peşinde olduğunu duyuyoruz. Başkan Trump’un askeri güç pentagon ile büyük sermayedarlar arasına sıkıştığını okuyoruz. Amerika’nın sevmediği ülkeye ambargo uygulamasını ve cezaya çarptırmasını beğenmiyoruz.

Kime Özeniyor

Amerika, tep süper güç olmayı hazmedemedi Geçmişte, 700 yıl süper devlet kalan, Osmanlı Devleti gibi olmak istiyordu. Üzerinde güneş batmayan ülke denilen, “Büyük Britanya” gibi, olmaya özeniyordu. Ama yaklaşık 70 yıllık Nato ortaklığından yaptığı hatalı hamlelerle, ortaklarının güvenini kaybetti.

Bina Bazlı Dönüşüm

Gemlik’te devreye girecek “Büyük Dönüşümün” Belediye ve “T.O.K.İ” işbirliği ile sonuçlanacağını, hepimiz biliyoruz. Ve yerinde dönüşümde, “Alan bazlı değil, bina bazlı” olacağını, Başkan Yılmaz’ın açıklamarından öğrendik. Yerinde dönüşümün hareketlenmesi için, ilçe dinamiklerinin, emlakçıların ve müteahitler Birliğinin Belediye ile yakın çalışmasında, yarar görüyoruz.

Bilgi kirliliğine ve Speülatif olaylara sebep olmadan Belediyenin ve sorumlu tarafların bu işin altından kalkacağına inanıyoruz.

GÜNÜN SÖZÜ

Her rüzgarda, otlar gibi sallanırsan.

Dağlar kadar bile olsan bir ota değmezsin

“Anonim”

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir