Takdir Kimin
Erdoğan Birleşmiş Milletlerde

Gemlik’te Büyük Dönüşüm – Afrin Operasyonu

Gemlik’te Büyük Dönüşüm – Afrin Operasyonu

Gemlik’te, depreme karşı dönüşüm projelerinde, bugün için neredeyiz. Aslında “ büyük dönüşüm” konusundaki çalışmalar, Gemlik’e için çıkarılan özel yasadan öncede, devam ediyordu.

Zaten, Gemlik Belediyesi ile (T.O.K.İ) işbirliği ile yapılan “bin 400” konutluk projenin, Mayıs 2018’de tamamlanmasını bekliyorduk. 13 Ocak’ta temeli atılan 224 konut ise son birkaç yıldan beri yapılan çalışmaların, bir ürünüdür.

Ocak 2018 ayında çıkarılan “özel yasa” ile gündeme gelen 8 bin konutluk proje ise, “Büyük Dönüşümün” en büyük dilimidir. Ayrıca Gemlik’i gezip dolaştığımızda yerinde dönüşümle ile ilgili pek çok projeye rastlamamız mümkündür.

Gemlik halkı yerinde dönüşümlerde artık ne kazanacağını ne kaybedeceğini çok iyi öğrenmiştir. Bu konunun, Belediye yetkilerince her platformda, ortaya konulmasına gerek yoktur.

Değerli Başkanımız Refik Yılmaz’ın yerinde dönüşüm için verdiği örneklerde binasını dönüşüme verenlerin bir kaybı olacağı konusundaki  uyarısını duyuyoruz. Kayıpları kat sayısı olarak rakamlara dökmek, halkı yerinden dönüşüme karşı soğutur. Sahilden ve çarşıdan vazgeçmeyeceğimize göre yerinde dönüşüm konusunda, yapılacak teknik açıklamalar sırasında, çok dikkatli olmak gerekir

Dönüşümün Geleceği Ne Olur

Dönüşüm konusunda Gemlik Belediyesinin çok yoğun bir çalışma temposuna gireceğine, tanık olacağız Nitekim, bu yoğun temponun başladığını görüyoruz.

Bir hafta içerisinde, “Gemlik Özel Yasasının” hem Gemlik meclisinde hem de genişletilmiş koordinasyon toplantılarında görüşüldüğüne tanık olduk. Ve aynı hafta içinde, 224 konutun temel atma törenini izledik.

Tempoyu Düşürmeyelim

Gemlik Belediyesinin, yakaladığı bu tempoyu düşürmemesi gerekir. Eğer, önümüzdeki bir yıl içerisinde bu projeler, bürokrasiye yenik düşerse, 2019 seçimlerinden sonra nasıl ele alınacağını bilemeyiz.

Eğer “Büyük Dönüşüme” inanıyorsak, Gemlik halkı olarak bu projeye sahip çıkanlara şans vermeliyiz. Tüm partilerin, “Dönüşüm Konusundaki” projelerini iyi dinlemeliyiz. Ve iyi değerlendirmeliyiz . Seçeceğimiz partiyi ve seçeceğimiz Başkanı, iyi incelemeliyiz.

Bu Konu Partiler Üstüdür

Seçim sırasında, partiden çok, Başkanın tecrübelerini ve yeteneklerini, dikkate almalıyız. Gemlik halkının önümüzdeki yerel seçimde, kendi malını ve canını da oylayacağını dikkate almalıyız.

AFRİN OPERASYONU MECBURİDİR.

Haritaya baktığımız zaman Afrin’in Hatay ve Kilis arasında bir başparmak gibi, sınırımıza yaslandığını görebiliriz. Bizim, Afrin’i kontrol altına almak için operasyon yapmamız mecburiyettir. Bu operasyona, bir gövde gösterisi veya fantezi olarak, bakamayız.

Kılıçdaroğlu’nun Amerika çıkışını bir mecburiyet gibi hissettik. Amerika’nın, yaklaşık 5 bin tırından bahsederken MİT tırını da araya sokmasını böyle bir ortamda bir muhalefet liderine, hiç yakıştıramadık.

Günün sözü

Tüm yaşam eğitimdir.

Herkes öğretmendir.

Ve herkes, sürekli olarak öğrencidir

“A.Maslow”

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir