Takdir Kimin
Erdoğan Birleşmiş Milletlerde

Yerelde AK Parti ve MHP ilişkileri

Yerelde AK Parti ve MHP ilişkileri

Türkiye siyasetinde geçmişten bu güne kadar, “Politika zor zanaattır” cümlesini hep duyuyoruz. zamanı gelince, geçmişte kanlı bıçaklı olduğun bir parti ile ve bir liderle yan yana durmak gerekir

Devlet Bahçeli Örneği

Devlet Bahçeli, AK Parti’ye payanda olmakla suçlansa da, bu kritik dönemde öncelikle devlete destek veriyor, hem de sınırsız destek veriyor. Son 15 yıldır itibarsızlaştırma ve nefret üreten Türk siyasetinin önünü açıyor.

Devlet Bahçeli, (2000)li yılların başlarında kendisinin de dahil olduğu üçlü koalisyonu bozup, ülkeyi erken seçime götürmüştü.  İşte bu seçim sonucunda DSP ve ANAP çökmüş, Türk siyaseti AK Partiyle tanışmıştı.

Koalisyonun Zorluğunu Yaşadı

Bahçeli, üçlü koalisyonun ülke siyasetinin önünü tıkadığını gördü. Siyaset dışı odakların, ülkeyi yönetmeye çalıştığına tanık oldu.

Yeni Sistemin Önünü Açtı

Bugün, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin önünü açan da, Devlet Bahçeli’dir. Yolsuzluğa karşı olduğunu da söylüyor Zarraf davasının Türkiye’de olmasını isterken, Amerika’ya tepki vermekten de çekinmiyor.

Gemlik’te AK Parti MHP ilişkisi

Ankara’da izlediğimiz AK Parti, MHP ittifakınındaki başarıyı, Gemlik’te göremiyoruz. Bu dayanışmanın semeresini, 16 Nisan referandum sonuçlarında bulamadık. Gemlik AK Parti ilçe teşkilatı ile, MHP ilçe teşkilatının her konusunda koşulsuz destek içinde olmalarını beklemiyoruz. Ama kamu satışları ile ilgili her konuda, mahkemelik olmalarını da istemiyoruz.

Özellikle Gemlik Belediyesine ait arsa ve hisse satışlarında MHP’nin AK Parti ile birlikte olmadığını CHP ile ortaklaşa hareket ettiğini görüyoruz. Bu konuda, her Belediye meclisi kararından sonra, neden yargıya gittileri için, CHP ve MHP birlikteliğini suçlamak yerine, iddia edilen eylemlerden uzak durmak ve uzlaşma yollarını aramak siyasetin amacı olmaktadır.

Çalışmak ve Uzlaşmak

Gemlik’e hizmet konusunda, sadece çalışmanın yetmediğini ve ortak hedeflerde uzlaşmanın da olmazsa olmaz bir kriter olduğunu, çok iyi biliyoruz. Merkezde sağlanan dayanışma, ilçe merkezlerinde sağlanmadığı taktirde, benimsenen tüm toplumsal ve siyasal projeler çöker.

CHP’nin “iktidar doğru bir şey yapsa da  doğrudur diyemeyiz” felsefesinde olduğunu, CHP’nin yetkililerinin açıklamalarından öğrendik. Merkezi yönetim MHP’yi yanına alarak dış politika, ekonomi, ve terörle mücadele kararlarında, hem kendinin hem de ülkenin önünü açmayı becerdi

Gemlik’te Durum Nasıl

Gemlik Belediye meclisinde alanınan kararların, CHP ve MHP birlikteliği ile yargı kanadına taşınması, AK Partinin, uzlaşma konusunda muhalefet ile yeterli ilişki içinde olmadığını göstermektedir. Bu dönemde MHP’nin toplumsal ve siyasal düzeni dengeleme konusunda bir “joker” konumunda olduğunu görmeliyiz.

AK Parti il ve ilçe teşkilatlarında, uzlaşmacı politikalarda ısrar etmesi, hem ülke için hem de partiler için olmazsa olmaz bir tercih olmalıdır. Kaos beklentileri içinde olanlara, en akıllı cevap, birlik ve beraberlik içinde görünmektir.

GÜNÜN SÖZÜ

O yüce not verici, sıra sana geldiğinde

Kazanıp kazanmadığına değil

Nasıl oynadığına not verecektir.

“G.Rice”

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

23 Nisan Etkinliklerine Coşkulu Başlangıç

23 Nisan Etkinliklerine Coşkulu Başlangıç

23 Nisan Etkinliklerine Coşkulu Başlangıç 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir