‘Milli Piyango’ adı altında Milli Kumar !

‘Milli Piyango’ adı altında Milli Kumar !

‘Milli Piyango’ adı altında Milli Kumar !

Milli Piyango adı altında oynanan Milli Kumar hakkında Anadolu Gençlik Derneği Gemlik İlçe Başkanı Caner Limon, önemli açıklamalarda bulundu.

Kur’an-ı Kerim’de Maide suresi 90. ayette, “Ey iman edenler, içki, kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz” buyrulduğunun altını çizen Başkan Caner Limon;

“Öncelikle Milli Piyangonun bir kumar olduğunu bilmeyen yoktur diye düşünüyoruz. Bilinmelidir ki, Anadolu Gençlik Derneği olarak bizler, Milli Piyango adı verilen oyunla kitlelerin kumarla buluşturulmasını sağlayan, her türlü kötülüğe giden yolları açan, birçok gencin çeşitli bağımlılıklara yakalanmasına sebep olan, birçok insanda iffet duygusunu zedeleyen her türlü kumar ve eğlence anlayışını reddediyoruz.

Evet piyango devletin bir kurumudur ama kumar kurumudur. Devletin kurumu olması iman etmiş Müslümanlar üzerindeki etkisini değiştirmez. Ayrıca devlet yetkilileri de bunu sorgulamalı ve konuya acil çözüm bulmalıdırlar. Şunu da belirtmek gerekir ki, son yıllarda bu konuda hiçbir önlem alınmadığı gibi aksine kumar daha da yaygınlaşmıştır.

Önceleri sadece Milli Piyango çekilişi yapılır, haftanın 2 günü de at yarışı yapılırdı. Bir de Spor toto vardı. Milli Piyango, Sayısal Loto, 10 Numara, iddia, Süper loto, Kazı Kazan, Ganyan, Şans Topu gibi bahis oyunları şimdiki son dönemde yaygınlaşmış ve özellikle spor müsabakaları ve hassaten futbol maçları iddia oyunu ile kumar aracına dönüştürülmüştür. Şans Topu ve İddia son on yılda yeni bir icat olarak bulundu her yerde kumar şubeleri açıldı ve şimdi at yarışları 7 gün koşuyor. Gündüz yetmiyor bir de gece koşuyor. 2002 yılından bugüne Türkiye’de kumar tam 4 kat artmıştır.

Ayrıca, Muharrem ayının birinci gecesi Müslümanların yılbaşı gecesidir. İslam’da yeni yıl Muharrem ayının birinci günü ile başlar. Dinimizde; noel ve yılbaşı kutlamalarının hiçbir yeri bulunmamaktadır. Bu yılbaşı biz Müslümanlar için, resmi ve milletlerarası bir takvim başlangıcı olmasından başka hiçbir değeri yoktur’’ diye konuştu.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinden suça ve suçluya müsahama yok!

Gemlik ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinden suça ve suçluya müsahama yok!

Gemlik ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinden suça ve suçluya müsahama yok! Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir