Takdir Kimin
Erdoğan Birleşmiş Milletlerde

Şehitlik Resmini Postalayalım – Güçlü ve Yeni Ortaklık

Şehitlik Resmini Postalayalım – Güçlü ve Yeni Ortaklık

(1950) li yılların başlarında, Amerika’nın ve Nato’nun en has ortağıydık. Hem Sovyetler Birliği sınırında, ‘’Kominizm Bekçiliği’’ yapıyorduk, hem de Nato’nun askeri gücü olarak, savaşa çıkıyorduk.

O tarihlerde, haritada bile yerini zor bulabileceğimiz, Güney Kore’de yüzlerce şehir verdik. Uğruna şehit verdiğimiz Nato teşkilatının, bugün bize 40 yıldan beri zarar veren, P.K.K ve FETÖ terör örgütlerine destek vermesini, hazmedemeyiz.

Şehitlik Resmini Postalayalım

Birkaç gün önce Güney Kore ziyareti yapan Binali Yıldırım’ın Kore ‘’Şehitliği önünde çekilen resmini’’ Başkan Trump’a yollamalıyız.

Bu ortaklık kişileri ve ülkeleri selpak mendil gibi kullanırlar ve çöp gibi bir kenara fırlatırlar. K.Irak’lı Barzani’ye referandum yap, Kuzey Suriye için örnek ol dediler. Barzani gaza geldi ve referandum’u yaptı.

Başta Türkiye olmak üzere pek çok ülkeden tepki gelince, referandum kararından ilk desteğini çeken Amerika olmuştu. Sonuçta, Barzani sap gibi ortada kaldı. Kuzey Irak’taki gücü ve ağırlığı paramparça oldu.

Güç ve Yeni Ortaklık

Tüm dünyanın Türkiye, Rusya ve İran tarafından kurulan yeni ortaklığı dikkatle izlediğini görüyoruz. Bu üç ülke, bölgede yaşanacak birlik ve beraberliğin önemini, çok iyi anladılar. On binlerce kilometreden gelip bu bölgenin haracını yiyen emperyalist ülkelerin kumpaslarının farkına vardılar.

Siyasi tercihleri ve inanç dünyalarında farklılıklar olsa da, bölgesel menfaatlerinin önemini, anladılar. Bu üç ülke, ilk olarak Astana’da yaptıkları Kuzey Suriye toplantıları ile uluslar arası kamuoyunun dikkatini, çektiler.

Türkiye, İran ve Suriye resmi zabıtlara bağlı olmayan ama çok ciddi bir biçimde birbirlerine bağlanan bir ortaklık içindedir.

Mafya Devletlerle Savaş

Bu üçlü ortaklık, on binlerce kilometre uzaktan gelen bu bölgenin haracını yiyen mafya devletlere savaş açmıştır.

Partilerin Analizi Nasıl

(MHP) işin başından beri devlete destek verip, bu savaşın odak noktasında yer alıyor. Doğu Perinçek’de hükümetten ziyade devlete sahip çıkarak, Ak Parti ve (MHP) ile aynı kulvarda görünüyor.

(CHP) ise Kuzey Suriye’de kurulması düşünülen yeni İsrail konusunda, tavır göstermek yerine, Amerika’da kurulan yeni yargı tiyatrosunun peşine takılarak, Amerikan politikalarına destek veriyor.

Sonuç Nasıl Olacak

Aslında, Ortadoğu’daki siyasi doğumun, çok acılı geçeceğini, hepimiz görüyoruz. Ama. Bu zor doğumdan, nur topu gibi, sağlıklı bir üçlü ortaklığın hayata geçmekte olduğunu da, sevinçle görüyoruz.

Günün Sözü

Denizleri seviyorsan.

Dalgaları da seveceksin.

Sevilmek istiyorsan.

Önce sevmeyi bileceksin.

Uçmayı seviyorsan.

Düşmeyi de bileceksin.

‘’Salomeye Mektuplar’’

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik'te istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü, 2 kişi yaralandı

Gemlik’te istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü, 2 kişi yaralandı

Gemlik’te istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü, 2 kişi yaralandı 2 otomobil de istinat duvarı altında …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir