Bekleyen ve Gelmeyen Oylar – Cuma Namazında Patlama

Nefret ve İtibarsızlaştırma Politikalarından İş Çıkmaz

Nefret ve İtibarsızlaştırma Politikalarından İş Çıkmaz

Tek Lider mi – Koalisyon mu

(2000) li yılların başlarında üç partili koalisyon dönemini yaşamıştık. Üç parti liderinin bir araya gelmesi bile kolay olmuyordu. Liderler toplantısında alınan kararlar, her partinin kendi organlarından zorlanarak geçiyordu.

Alınan her kararda ülke yararından çok her partinin kendi avantajı, ön planda tutuluyordu. Görüntü de üç lider vardı ama, taşın altına elini koyan bir babayiğit yoktu.

Son günlerde, koalisyon kültüründe bizden deneyimli olan Almanya’nın bile, zorlandığını görüyoruz. Başbakan Merkel, sınırlı ortaklı bir koalisyon için yaklaşık üç ay gayret sarfetti. Ama başaramadı şimdi, geniş tabanlı bir koalisyon kurmak için, hazırlık çalışmalarına başladılar. Geniş tabanlı koalisyon demek, idare – i maslahat hükümeti kurmak, demektir.

Böyle hükümetler, reform yapamazlar ve ülke için hayati karar alamazlar. Dünya kamuoyuna rezil olmamak için, ülkeyi hükümetsiz bırakmamak için, hükümet kurarlar

Aslında, 2019 Kasım’ında oylanacak yeni sistem CHP’ye de hükümeti kurma ve Cumhurbaşkanlığını alma, şansı getirmiştir. CHP eğer seçim öncesi, muhalefetin diğer ortaklarını yanına alabilirse, o da tek adam değil, tek lider olarak bu ülkenin yönetimini eline alabilir.

2019 seçiminde seçmen, tek lidere değil, parçalı koalisyonlara hayır diyecektir. Seçilen Cumhurbaşkanı , hükümeti meclis dışından kuracaktır. Ekonomiden, dış politikadan, işçi sorunlarından, tarımdan, hukuktan ve spordan en iyi anlayan uzmanları bakan olarak seçme imkanı doğacaktır.

NEFRET POLİTİKALARINA SON

Halkımız, sadece nefret üzerine kurulan  siyaset projelerinden bıkmıştır. Sosyal medya ve batı sahipli televizyonlar ülke içindeki destekçilerinin, nefret odaklı operasyonları seçmeni de halkımızı da yormuştur. Son birkaç yıldan beri, “Erdoğan nefret” üzerine kurulan bu oyunun bir anda Kılıçdaroğlu’nun üzerine sıçramasına, imkansızdır diyemeyiz. Kılıçdaroğlu dahil, bir çok CHP yöneticisinin FETÖ’cülerle birlikte anılması halkımızı hayal kırıklığına uğratmıştır. Hele, bazı CHP üst yönetiminin, HDP’ye oy yardımı yapacak kadar yakınlaşması, halkımızın, içini acıtmıştır.

İTİBARSIZLAŞTIRMAYA SON

CHP, FETÖ ve HDP ilişkileri yüzünden, irtifa kaybettiğinin farkındadır. Şu anda tek yaptığı hamle, yöneticileri ve yapılan hizmetleri itibarsızlaştırma eylemleridir. Suriye’li sığınmacılılara yapılan yardımları, çok candan desteklemesek de, bu yardımları iç siyaset malzemesi yapmak, CHP liderine hiç yakışmamıştır.

Kılıçdaroğlu, AK Partiyi ve Erdoğan’ı itibarsızlaştırmak ve suçlamak için, çok yanlış bir örnek seçmiştir. Seçimler referandumlara hiç benzemez. Kılıçdaroğlu, bu tür hatalı açıklamalarla, 16 Nisan referandumdaki çıtayı yakalayamaz.

3,5 Milyon Suriyeli sığınmacıyı hiçbir toplum misafir olarak kabul etmez Ama. Suriye’li sığınmacılar üzerinden provakasyon yapanları da, hiç sevmez

Yeni CHP’nin Almanya ve özellikle Amerika ile olan, sakıncalı yakınlaşmasının “Bağımsızlık benim karakterimdir” diyen Atatürk’ün felsefesine uygun düşmediğini, üzülerek görüyoruz.

GÜNÜN SÖZÜ

Kendinizi,

Zor tuttuğunuz anlar vardır.

Olgunluk,

İşte o naktadan sonra başlar

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir